- Tarifler
- Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
- Kapuska Yemeği Tarifi
Tarif
Kapuska Yemeği Tarifi
Vitamin deposu lahana ile öyle güzel bir kapuska yemeği yaptık ki sormayın gitsin! 😍😋 En lezzetli zeytinyağlı kapuska tarifi nasıl yapılır?
30 Dakika
6-8 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere
Paylaş
- 296B
- 144
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet orta boy lahana
80 ml zeytinyağı
1 adet büyük boy kuru soğan
2 adet kırmızı acı biber
1 adet kırmızı kapya biber
15 g domates salçası
15 g biber salçası
50 g pilavlık bulgur
100 ml su
5 g toz şeker
1/2 adet limon suyu
3 g kırmızı pul biber
7 g tuz
Nasıl Yapılır?
- 1Lahananın ortasındaki kök kısmını bıçakla çıkarın, geri kalan kısmını ince-orta kalınlıkta doğrayıp bir süzgecin içine alın. Ardından bol suyla yıkayıp süzülmesi için kenarda bekletin.
- 2Geniş bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Yemeklik doğradığınız kuru soğanları kısık ateşte kavurmaya başlayın. Pembeleşen soğanların üzerine doğranmış acı biber ve kapya biberleri ilave edin. Ardından domates ve biber salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
- 3Kavrulan salçaların üzerine lahanaları ve bulgurları ekleyin. Dilerseniz bu aşamada 1 adet domates doğrayabilirsiniz.
- 4Üzerine 1 çay bardağı su, toz şeker, limon suyu, kırmızı pul biber ve tuzu ekleyin.
- 5Hepsini güzelce karıştırdıktan sonra, kısık ateşte kapağı kapalı şekilde bulgurlar pişene kadar pişirin.
- 6Pişen kapuska yemeğini ocaktan alıp oda sıcaklığında dinlendirin.
- 7Ilık olarak servis edin. Afiyet olsun.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?