- Tarifler
- Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
- Zeytinyağlı Portakallı Yer Elması Tarifi
Tarif
Zeytinyağlı Portakallı Yer Elması Tarifi
Atıksız Mutfak, Sürdürülebilir Gıda konseptinin yeni bölümüyle karşınızdayım! Bu ayın ürünü Yer Elması! Şifa deposu yer elması ile kolayca hazırlanan; zeytinyağlı portakallı yer elması tarifi nasıl yapılır? Zeytinyağlı yer elması tarifinin malzemelerine ve tüm püf noktalarına tarif videomuzdan ulaşabilirsiniz.
45 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere
Paylaş
- 16B
- 46
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg yer elması
150 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
1 diş sarımsak
1 adet havuç
1 adet limon
2 adet portakal
10 g tuz
5 g karabiber veya akbiber
900 ml su
Servisi için:
yenilebilir çiçek
Nasıl Yapılır?
- 1Yer elmaların kabuklarını soyup bol suda yıkayın.
- 2Tencereye zeytinyağını ekleyin, soğanları piyazlık doğrayıp zeytinyağında kavurmaya başlayın. İçine ince şekilde doğranmış sarımsağı atıp kavurun.
- 3Bu sırada havucu halka halinde çok ince olmayacak şekilde dilimleyin. Doğradığınız havuçları da tencereye alıp kavurmaya devam edin. Yer elmalarınızı orta büyüklükte parçalar halinde doğrayıp tencereye ekleyin.
- 4Limon ve portakalların suyunu sıkarak tencerenize ekleyin. Tuz, karabiber ve suyunu da ilave edip 20 dakika boyunca tencerenin kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın. Piştikten sonra altını kapatıp soğuması için oda sıcaklığında dinlendirin.
- 5Dinlenen yemeğinizi ekşi krema ve yenilebilir çiçeklerle dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Yorumlar (4)
Şefim yenebilir çiçekleri ve ekşi kremayı başka nerelerde kullanabiliriz.
Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Merhaba. Ekşi krema; soslarda, tatlılarda, makarnalarda, taco ve burrito gibi yerlerde kullanılabilir. Yenilebilir çiçekler; yemek sunumlarında, tatlılarda, salatalarda, dondurma ve sorbelerde kullanılabilir. Yani ekşi krema ve yenilebilir çiçekler, yemeklerin lezzetini ve sunumunu zenginleştirmenin yanı sıra, her iki malzeme de sofralarda fark yaratmak için idealdir.