- Tarifler
- Etli Yemek Tarifleri
- Patlıcan Güveci Tarifi
Tarif
Patlıcan Güveci Tarifi
Mevsiminde patlıcan ve domateslerle hazırlanan patlıcan güveci nasıl yapılır? Toprak güveçte etli patlıcan yemeği tarifi ve püf noktaları nelerdir?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Etli Yemek Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 27B
- 100
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
750 g kuzu kuşbaşı et
3 adet patlıcan
5 adet olgun domates
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
1 adet kuru soğan
10 diş sarımsak
150 ml su
25 g domates salçası
50 g biber salçası
tuz
karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Patlıcanları ve domatesleri soyup, kuşbaşı et büyüklüğünde doğrayın. (Dilerseniz daha iri de yapabilirsiniz)
- 2Yeşil ve kırmızı biberleri irice, soğanı yemeklik kıyın.
- 3Toprak bir güveci ısıtın. Zemine soğanı ve etleri koyun.
- 4Üzerine sırası ile patlıcan, biber, sarımsak ve domatesleri gelişi güzel yerleştirin.
- 5Bir kasede su, domates ve biber salçası, tuz ve karabiberi karıştırın. Hazırladığınız bu sosu güvece dökün.
- 6En üste tereyağı parçaları yerleştirin, güvecin kapağını kapatın ya da folyo ile sarın.
- 7Önceden ısıtılmış 180°C fırında önce 30 dakika pişirin. Ardından 160°C’de 120 dakika pişirin.
- 8Pişen güveci fırından çıkarıp yavaşça karıştırın. 10 dakika dinlendirip servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Alper Tuğrul Ünlütürk
Havuş Lokantası - Kurucu Ortağı
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Etli Yemek Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.