Kısık Ateş
Tarif

Kuzu Etli Taze Fasulye Tarifi

Tam mevsiminde kuzu etli taze fasulye yemeği nasıl yapılır? Fasulye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir? Kuzu etli taze fasulye yapmanın püf noktalardır?
50 Dakika
4-6 Kişilik
Etli Yemek Tarifleri
Tencere
approved
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Kuzu Etli Taze Fasulye Tarifi
approved
Paylaş
  • 23B
  • 48
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg taze fasulye
350 g kuşbaşı kuzu eti
1 adet büyük boy kuru soğan
100 g kuyruk yağı
25 g biber salçası
50 g domates salçası
yeteri kadartuz ve karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Taze fasulyeleri ayıklayın, dondurucudan kullanacaksanız en son kısımda ekleyebilirsiniz.
  • Kuyruk yağını (tercihe göre sıvı yağ ya da tereyağı kullanabilirsiniz) tencerede eritin.
  • Kuru soğanı yarım halka doğradıktan sonra tencereye ilave edin ve pembeleşene kadar kavurun.
  • Soğanlar pembeleştikten sonra kuşbaşı kuzu etini ilave edin ve rengi değişene kadar kavurun.
  • Biber ve domates salçasını ilave edip ortalama 2-3 dakika karıştırın, ayıklanmış taze fasulyeleri ekleyin. Son olarak üzerini 3 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin. Tuz, karabiber ve arzuya göre pul biberle lezzetlendirin.
  • Kaynadıktan sonra kısık ateşe alıp 25-30 dakika pişmeye bırakın. Ara ara kontrol etmeyi ihmal etmeyin.

Püf Noktası

*Kuyruk yağı yerine sıvı yağ veya tereyağı kullanabilirsiniz.
*Baharat oranlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Aycan Şahin
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Etli Yemek Tarifleri

Tahinli Hünkar Beğendi Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
16B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Kabaklama Tarifi
55 Dakika
2-4 Kişilik
19B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Etli Bezelye Yemeği Tarifi
65 Dakika
4-6 Kişilik
235B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.