- Tarifler
- Etli Yemek Tarifleri
- Kuzu Etli Taze Fasulye Tarifi
Paylaş
- 23B
- 48
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg taze fasulye
350 g kuşbaşı kuzu eti
1 adet büyük boy kuru soğan
100 g kuyruk yağı
25 g biber salçası
50 g domates salçası
yeteri kadartuz ve karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Taze fasulyeleri ayıklayın, dondurucudan kullanacaksanız en son kısımda ekleyebilirsiniz.
- 2Kuyruk yağını (tercihe göre sıvı yağ ya da tereyağı kullanabilirsiniz) tencerede eritin.
- 3Kuru soğanı yarım halka doğradıktan sonra tencereye ilave edin ve pembeleşene kadar kavurun.
- 4Soğanlar pembeleştikten sonra kuşbaşı kuzu etini ilave edin ve rengi değişene kadar kavurun.
- 5Biber ve domates salçasını ilave edip ortalama 2-3 dakika karıştırın, ayıklanmış taze fasulyeleri ekleyin. Son olarak üzerini 3 parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin. Tuz, karabiber ve arzuya göre pul biberle lezzetlendirin.
- 6Kaynadıktan sonra kısık ateşe alıp 25-30 dakika pişmeye bırakın. Ara ara kontrol etmeyi ihmal etmeyin.
Püf Noktası
*Kuyruk yağı yerine sıvı yağ veya tereyağı kullanabilirsiniz.
*Baharat oranlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Benzer Etli Yemek Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.