- Tarifler
- Etli Yemek Tarifleri
- Kabaklama Tarifi
Tarif
Kabaklama Tarifi
Antep yöresinin nefis yemeklerinden kabaklama, oldukça doyurucu ve lezzetli bir ana yemektir. Kabaklama nasıl yapılır?
55 Dakika
2-4 Kişilik
Etli Yemek Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 19B
- 110
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g kuzu eti
100 g haşlanmış nohut
80 ml sıvı yağ
1 adet kuru soğan
20 g domates salçası
20 g biber salçası
3 adet sakız kabak
4 diş sarımsak
1.5-2 ml et suyu
tuz&karabiber&kuru nane
Nasıl Yapılır?
- 1Kuzu etlerini bir tencereye alın üzerini geçecek kadar su ile haşlayın.
- 2Nohutlar eğer haşlanmamış ise bir gece önceden haşlayın, hazır hale getirin.
- 3Bir tencereye sıvı yağ koyun ve ısıtmaya başlayın.
- 4Küp şeklinde doğranmış soğanları içine ekleyin ve kavurmaya başlayın.
- 5Kavrulan soğanlara domates ve biber salçasını ekleyin, tat ve kokunun birbirine geçmesini sağlayarak karıştırın.
- 6Ardından iri ve küp şeklinde doğranan kabakları ve sarımsakları ilave edin. 3-4 dakika daha karıştırarak pişirin.
- 7Haşlanmış etleri, nohutları ve et suyunu da ekleyerek kabaklar yumuşayana kadar pişirin. (yaklaşık 20-25 dakika)
- 8Son olarak baharatlarla tatlandırın ve birkaç dakika daha pişirin.
- 9Dilerseniz baharatları ayrı bir tavada tereyağında ısıtıp yemeğe öyle ekleyebilirsiniz. Bu teknikle de çok lezzetli olur.
- 10Pişen yemeğin altını kapatın ve biraz dinlendirin, daha sonra servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Dilerseniz acı biber ilave edebilirsiniz.
*Baharat oranlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Etli Yemek Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.