Kısık Ateş
Tarif

Taze Sarımsak Yemeği Tarifi

Mevsiminde bir tarifle karşınızdayız. Faydalarını saymakla bitiremediğimiz taze sarımsak yemeği ile sağlığınıza sağlık katacaksınız! Kuzu etli taze sarımsak yemeği ve püf noktaları için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın.
55 Dakika
4-6 Kişilik
Etli Yemek Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 27B
  • 84
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 demet taze sarımsak
300 g kuşbaşı kuzu eti
10 ml zeytinyağı
10 g domates salçası
10 g biber salçası
tuz ve karabiber
1 litre su

Nasıl Yapılır?

  • Taze sarımsakların kök kısımları kesilir, soyulur, bol su ile iyice yıkandıktan sonra gelişigüzel doğranır.
  • Kuşbaşı etler zeytinyağında suyunu çekip bırakana kadar kavrulur.
  • Domates ve biber salçası eklenerek karıştırılır.
  • Temizlenmiş sarımsaklar ilave edilir. Baharatlarla tatlandırılır.
  • Son olarak 1 litre su eklenir ve tencerenin kapağı kapatılır. Yaklaşık 20 dakika kısık ateşte pişirilir.
  • Güzel bir sunum tabağında sıcak olarak servis edilir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Etli Yemek Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Börk Aşı Tarifi
45 Dakika
6-8 Kişilik
15B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Etli Taze Fasulye Tarifi
80 Dakika
4-6 Kişilik
148B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Güveçte Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi
44B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.