- Tarifler
- Etli Yemek Tarifleri
- Etli Taze Fasulye Tarifi
Tarif
Etli Taze Fasulye Tarifi
En güzel yemek tariflerine yenisini ekliyoruz. Zeytinyağlı taze fasulye tarifimizden sonra bir de etli taze fasulye yapımından bahsetmek isterim. Etli taze fasulye tarifi nasıl yapılır?
80 Dakika
4-6 Kişilik
Etli Yemek Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 148B
- 70
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
750 g taze fasulye
300 g kuzu kuşbaşı et
100 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
25 g domates salçası
2 adet yeşil biber
5 adet domates
100 ml sıcak su
yeteri kadar tuz
Nasıl Yapılır?
- 1Fasulyeleri ayıklayıp 4-5 santimlik parçalar halinde doğrayın.
- 2Eti tencereye alın. Üzerine zeytinyağını ekleyin.
- 3Et kendi suyunu bırakıp çekene kadar kısık ateşte pişirin.
- 4Bu esnada ince ince doğradığınız soğanı tencereye ilave edin. 2-3 dakika kadar kavurun.
- 5Üzerine taze fasulyeleri ekleyip 2-3 dakika daha kavurun ve domates salçasını ilave ederek karıştırın.
- 6Önce, temizleyip yemeklik doğradığınız biberleri, ardından kabuğunu soyup küp küp doğradığınız domatesleri tencereye ekleyin. Domatesleri karıştırmadan diğer malzemelerin üzerine yayın.
- 7Tereyağını birkaç parçaya bölüp üzerine yerleştirin, tuzla lezzetlendirin. Son olarak 100 ml sıcak suyu yemeğin üzerine gezdirdikten sonra karıştırmadan kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirin.
- 8Ocaktan almadan önce hafif karıştırarak servis yapın.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Etli Yemek Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.