Kısık Ateş
Tarif

Ekşi Kremalı Kadayıf Mantı Tarifi

Kadayıftan mantı nasıl yapılır? Kadayıf mantı tarifi ve püf noktaları.
60 Dakika
4-6 Kişilik
Etli Yemek Tarifleri
Fırın
Ekşi Kremalı Kadayıf Mantı Tarifi
Paylaş
  • 12B
  • 66
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet soğan
300 g kıyma
tuz ve karabiber
2 diş sarımsak
100 g Pınar Tereyağı
Pınar
500 g taze tel kadayıf
Üzeri için:
200 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
100 g Pınar Tereyağı
Pınar
80 g domates salçası
2 tutam pul biber

Nasıl Yapılır?

  • İç Harcı için: kuru soğanı rendeleyin. Kıyma tuz, karabiber ve ezilmiş sarımsakla beraber güzelce yoğurup buzdolabında en az yarım saat dinlendirin.
  • Bu sırada tereyağını ocakta yakmadan eritin. Hafif soğuduktan sonra tel kadayıfa bulayın. Uzun bir parça tel kadayıfı bölmeden avucunuza yerleştirin ve içine mantı içi koyar gibi kıymasını koyup ceviz büyüklüğünde yuvarlayarak sarın.
  • Tüm kadayıf bitene kadar aynı işlemi yapın.
  • Yağlanmış fırın tepsisine kadayıf toplarını dizin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında altın rengin olana kadar kızartın. Yaklaşık 20 dakika.
  • Üzeri için ekşi kremayı çırpın ve buzdolabında soğumaya bırakın.
  • Küçük bir tavada tereyağını salça ile kavurduktan sonra bir miktar pul biber ekleyin yağın yanmasına izin vermeden ocaktan alın.
  • Pişirdiğiniz topların üzerine ekşi kremayı yayın daha sonra hazırladığınız salçalı sosu döküp bekletmeden servis yapın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Etli Yemek Tarifleri

Serkan Çakır
Serkan Çakır
Executive Chef
Kuzu Etli Şevketi Bostan Tarifi
145B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Enginar Oturtma Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
17B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Etli Nohut Yemeği Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
32B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.