- Tarifler
- Etli Yemek Tarifleri
- Ekşi Kremalı Kadayıf Mantı Tarifi
Tarif
Ekşi Kremalı Kadayıf Mantı Tarifi
Kadayıftan mantı nasıl yapılır? Kadayıf mantı tarifi ve püf noktaları.
60 Dakika
4-6 Kişilik
Etli Yemek Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 12B
- 66
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet soğan
300 g kıyma
tuz ve karabiber
2 diş sarımsak
500 g taze tel kadayıf
Üzeri için:
80 g domates salçası
2 tutam pul biber
Nasıl Yapılır?
- 1İç Harcı için: kuru soğanı rendeleyin. Kıyma tuz, karabiber ve ezilmiş sarımsakla beraber güzelce yoğurup buzdolabında en az yarım saat dinlendirin.
- 2Bu sırada tereyağını ocakta yakmadan eritin. Hafif soğuduktan sonra tel kadayıfa bulayın. Uzun bir parça tel kadayıfı bölmeden avucunuza yerleştirin ve içine mantı içi koyar gibi kıymasını koyup ceviz büyüklüğünde yuvarlayarak sarın.
- 3Tüm kadayıf bitene kadar aynı işlemi yapın.
- 4Yağlanmış fırın tepsisine kadayıf toplarını dizin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında altın rengin olana kadar kızartın. Yaklaşık 20 dakika.
- 5Üzeri için ekşi kremayı çırpın ve buzdolabında soğumaya bırakın.
- 6Küçük bir tavada tereyağını salça ile kavurduktan sonra bir miktar pul biber ekleyin yağın yanmasına izin vermeden ocaktan alın.
- 7Pişirdiğiniz topların üzerine ekşi kremayı yayın daha sonra hazırladığınız salçalı sosu döküp bekletmeden servis yapın.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Etli Yemek Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.