- Tarifler
- Etli Yemek Tarifleri
- Etli Bamya Tarifi
Tarif
Etli Bamya Tarifi
Bamya, insan vücudu için oldukça faydalı besinler arasında olup tamamen kendine has bir tada sahiptir. Ağız sulandıran etli bamya tarifi nasıl yapılır?
90 Dakika
4-6 Kişilik
Etli Yemek Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 132B
- 73
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250-300 g kuşbaşı kuzu eti
1/2 kg taze bamya
2 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
3 adet domates
500 ml kaynar su
1/2 adet limon suyu
8 g tuz
Nasıl Yapılır?
- 1Eti tencereye koyun, kısık ateşte bıraktığı suyu çekene kadar kavurun.
- 2Üzerine 400 ml kadar su ilave edin. Harlı ateşte bir taşım kaynatın. Suyun üzerine çıkan köpüğü kevgirle temizleyin.
- 3Daha sonra ateşi kısıp kapağını kapatın, et yumuşayana kadar pişirin. Suyunu çektikçe ilave sıcak su ekleyin.
- 4Bamyaları temizleyin, yıkayın ve süzün. Soğanları ince ince kıyın. Ayrı bir tavada tereyağında pembeleşene kadar kavurun.
- 5İnce kıyılmış sarımsak ve küp doğranmış domatesleri ekleyin ve bir iki dakika daha kavurun.
- 6Kavrulmuş soğan karışımını etin üzerine ekleyin. Üzerine 2 su bardağı kaynar su ilave edin.
- 710 dakika kaynattıktan sonra temizlenmiş bamyayı ve limon suyunu ilave edin.
- 8Bamyalar yumuşayana kadar, yaklaşık 20 dakika pişirin. Tuzunu ekleyin, karıştırın ve sıcak servis yapın.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Etli Yemek Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.