Kısık Ateş
Tarif

Etli Bamya Tarifi

Bamya, insan vücudu için oldukça faydalı besinler arasında olup tamamen kendine has bir tada sahiptir. Ağız sulandıran etli bamya tarifi nasıl yapılır?
90 Dakika
4-6 Kişilik
Etli Yemek Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 132B
  • 73
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250-300 g kuşbaşı kuzu eti
1/2 kg taze bamya
2 adet kuru soğan
30 g Pınar Tereyağı
Pınar
2 diş sarımsak
3 adet domates
500 ml kaynar su
1/2 adet limon suyu
8 g tuz

Nasıl Yapılır?

  • Eti tencereye koyun, kısık ateşte bıraktığı suyu çekene kadar kavurun.
  • Üzerine 400 ml kadar su ilave edin. Harlı ateşte bir taşım kaynatın. Suyun üzerine çıkan köpüğü kevgirle temizleyin.
  • Daha sonra ateşi kısıp kapağını kapatın, et yumuşayana kadar pişirin. Suyunu çektikçe ilave sıcak su ekleyin.
  • Bamyaları temizleyin, yıkayın ve süzün. Soğanları ince ince kıyın. Ayrı bir tavada tereyağında pembeleşene kadar kavurun.
  • İnce kıyılmış sarımsak ve küp doğranmış domatesleri ekleyin ve bir iki dakika daha kavurun.
  • Kavrulmuş soğan karışımını etin üzerine ekleyin. Üzerine 2 su bardağı kaynar su ilave edin.
  • 10 dakika kaynattıktan sonra temizlenmiş bamyayı ve limon suyunu ilave edin.
  • Bamyalar yumuşayana kadar, yaklaşık 20 dakika pişirin. Tuzunu ekleyin, karıştırın ve sıcak servis yapın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Etli Yemek Tarifleri

Murat Yıldız
Murat Yıldız
Mövenpick Hotel - Executive Chef
Patlıcan Oturtma Tarifi
65 Dakika
4-6 Kişilik
106B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Güveçte Sucuklu Kuru Fasulye Tarifi
44B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Kabaklama Tarifi
55 Dakika
2-4 Kişilik
19B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.