- Tarifler
- Etli Yemek Tarifleri
- Şiveydiz Tarifi
Tarif
Şiveydiz Tarifi
Şiveydiz taze sarımsak ve kuzu etiyle yapılan yöresel bir Antep yemeğidir. Terbiyeli bir suyu olması nedeniyle hafif ekşimsi bir tada sahiptir. Şiveydiz nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Etli Yemek Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 37B
- 121
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g kuşbaşı kuzu eti
1 l su
1 kg taze sarımsak
500 g taze soğan
200 g haşlanmış nohut
Terbiyesi için:
350 g süzme yoğurt
1 adet yumurta
25 g un
Sosu için:
15 ml sıvı yağ
10 g kuru nane
Nasıl Yapılır?
- 1Düdüklü bir tencereye kuşbaşı kuzu etlerini koyun. Üzerine 1 lt su ekleyin ve haşlamaya başlayın.
- 2Taze sarımsak ve taze soğanları güzelce yıkayın. Yeşil sap kısımlarını kesin ve eşit şekilde iri iri doğrayın.
- 3Bu sebzeleri su dolu bir kabın içine alarak bekletin. Suyu birkaç kez değiştirin, bu işlemi yapma amacımız kokusunu almak.
- 4Pişen eti düdüklü tencereden alın ve etin suyunu bir tencereye süzün.
- 5Süzülen et suyunun içerisine suda beklettiğiniz sarımsak ve soğanları koyun ve pişirmeye başlayın.
- 6Pişen sebzelerin üzerine kuşbaşı etleri ve haşlanmış nohutları ilave ederek 10-15 dakika daha kaynatın.
- 7Terbiyesi için: bir kapta süzme yoğurt, yumurta ve unu karıştırıp ocakta hafif kaynatın.
- 8Yemeğin suyundan bir miktar alıp ılıtın ve terbiyeyi yemeğe ilave edin. Bu aşamadan sonra 5 dakika daha pişirip ocağın altını kapatın.
- 9Sosu için: Küçük bir tavada sıvı yağı ısıtın üzerine naneyi ekleyip ocaktan alın.
- 10Güzel bir servis tabağına aldığınız şiveydiz yemeğinin üzerine naneli sosu dökerek servis edin. Benim tercihim; Kütahya Porselen Diana serisi!
Püf Noktası
*Kütahya Porselen'in eşsiz tabaklarıyla harika sunumlar gerçekleştirebileceğinizi unutmayın! Yemeğim için seçtiğim servis tabağı ve daha fazlasına https://kutahyaporselen.com/kutahya-porselen-diana-24-parca-gullu-yemek-seti adresinden ulaşabilirsiniz!
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?