- Tarifler
- Etli Yemek Tarifleri
- Etli Bezelye Yemeği Tarifi
Tarif
Etli Bezelye Yemeği Tarifi
Mevsiminde bol etli bezelye yemeği tarifi: Bezelye yemeği nasıl yapılır?
65 Dakika
4-6 Kişilik
Etli Yemek Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 235B
- 190
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g taze bezelye
1 adet kuru soğan
2 adet patates
2 adet havuç
100 ml zeytinyağı
250 g kuşbaşı dana eti
1-2 diş sarımsak
20 g biber salçası
20 g domates salçası
1 litre sıcak su
tuz
karabiber
sumak
Nasıl Yapılır?
- 1Bezelyeleri güzelce yıkayın ve ayıklayın, dilerseniz pişirirken kullanmak için kabuklarından 4-5 adet kenara ayırın.
- 2Soğan, patates ve havuçları eşit küpler halinde doğrayın.
- 3Derin bir tencerede zeytinyağını ısıtın ve soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
- 4Pembeleşen soğanlara kuşbaşı dana etlerini ekleyin, etler suyunu salıp rengi değiştiğinde sarımsak, biber ve domates salçalarını ilave ederek kavurmaya devam edin.
- 5Daha sonra doğranmış patates ve havuçları içine ekleyin.
- 6Bu aşamada bezelyeleri ve ayırdığınız 4-5 adet bezelye kabuklarını ekleyerek, 3-4 dakika kavurun.
- 7Üzerine 1 litre sıcak su ekleyin.
- 8Son olarak tuz, karabiber ve sumakla lezzetlendirin.
- 9Orta ateşte 30-35 dakika pişmeye bırakın.
- 10Pişen bezelye yemeğini güzel bir servis tabağına alarak sıcak olarak servis edin. Benim tercihim; Kütahya Porselen Milena Serisi!
Püf Noktası
*Etlerinize yarım saat ön haşlama yapabilir, suyunu da yemeğin içinde kullanabilirsiniz!
*Kütahya Porselen'in eşsiz tabaklarıyla harika sunumlar gerçekleştirebileceğinizi unutmayın! Yemeğim için seçtiğim Kütahya Porselen Milena servis tabağı ve daha fazlasına https://kutahyaporselen.com/arama?q=MLN24Y20014 adresinden ulaşabilirsiniz!
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?