Kısık Ateş
Tarif

Meyveli Kupta Tatlı Tarifi

Çoğumuzun severek yiyeceği, sunumuyla göz doyurucu ve oldukça hafif bir tatlı tarifi: Bol meyveli kremalı kupta tatlı tarifi nasıl yapılır?
50 Dakika
2 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Fırın
Meyveli Kupta Tatlı Tarifi
Paylaş
  • 13B
  • 63
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet yumurta
100 g toz şeker
120 ml Pınar Süt
Pınar
90 ml sıvı yağ
10 g vanilya
40 g kakao
50 g doğranmış fındık
140 g un
5 g kabartma tozu
6-8 adet çilek
25-30 g böğürtlen
Kreması için:
150 g Pınar Beyaz
Pınar
150 ml Pınar Süt
Pınar
40 g pudra şekeri

Nasıl Yapılır?

  • Kreması için; Pınar Beyaz, süt ve pudra şekerini çırpın. Buzdolabında 20 dakika dinlenmeye bırakın.
  • Keki için; bir karıştırma kabında yumurta ve toz şekeri çırpın. Üzerine süt, sıvı yağ, toz vanilya ve kakaoyu ekleyip karıştırın. Doğranmış fındığı da ekleyerek karıştırmaya devam edin.
  • Un ve kabartma tozunu ilave ederek son kez tüm malzemeyi karıştırın, yağlanmış kek kalıbına harcı dökün.
  • Önceden ısıtılmış 170°C fırında 25-30 dakika kontrollü pişirin. Kek piştikten sonra soğumaya bırakın.
  • Soğuyan keki elinizle ufak parçalara ayırın.
  • Ardından servis kuplarına veya kasenize önce keki üzerine krema ve kremanın üzerine meyveler olacak şekilde yerleştirin.
  • Üzerine tekrar krema koyarak kek, krema ve meyve katları işlemini tekrarlayın.
  • En üste kremayı koyun ve meyveler ile süsleyerek servise hazır hale getirin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Hurmalı Makaron Tarifi
70 Dakika
4-6 Kişilik
11B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Katmer Tarifi
25 Dakika
2 Kişilik
37B Görüntüleme
Choco Labneli Kadayıf Topları Tarifi
approved
4B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.