- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Meyveli Kupta Tatlı Tarifi
Tarif
Meyveli Kupta Tatlı Tarifi
Çoğumuzun severek yiyeceği, sunumuyla göz doyurucu ve oldukça hafif bir tatlı tarifi: Bol meyveli kremalı kupta tatlı tarifi nasıl yapılır?
50 Dakika
2 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 13B
- 63
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet yumurta
100 g toz şeker
90 ml sıvı yağ
10 g vanilya
40 g kakao
50 g doğranmış fındık
140 g un
5 g kabartma tozu
6-8 adet çilek
25-30 g böğürtlen
Kreması için:
40 g pudra şekeri
Nasıl Yapılır?
- 1Kreması için; Pınar Beyaz, süt ve pudra şekerini çırpın. Buzdolabında 20 dakika dinlenmeye bırakın.
- 2Keki için; bir karıştırma kabında yumurta ve toz şekeri çırpın. Üzerine süt, sıvı yağ, toz vanilya ve kakaoyu ekleyip karıştırın. Doğranmış fındığı da ekleyerek karıştırmaya devam edin.
- 3Un ve kabartma tozunu ilave ederek son kez tüm malzemeyi karıştırın, yağlanmış kek kalıbına harcı dökün.
- 4Önceden ısıtılmış 170°C fırında 25-30 dakika kontrollü pişirin. Kek piştikten sonra soğumaya bırakın.
- 5Soğuyan keki elinizle ufak parçalara ayırın.
- 6Ardından servis kuplarına veya kasenize önce keki üzerine krema ve kremanın üzerine meyveler olacak şekilde yerleştirin.
- 7Üzerine tekrar krema koyarak kek, krema ve meyve katları işlemini tekrarlayın.
- 8En üste kremayı koyun ve meyveler ile süsleyerek servise hazır hale getirin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
70 Dakika
4-6 Kişilik
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.