ChocoTop
4-6 kişilik
Dondurma süresi 1 saat
Pişirme 10 dk
Yağda Kızartma
İç Dolgusu
Yumurta Beyazı - 1 adet
Pınar Krema - 60 ml (Paketin 1½ ü)
Chocolabne - 1 paket (180 gr)
Sütlü çikolata - 15 gr
Ceviz - 50 gr
Dış Kaplama
Güllaç yaprağı - 6 adet
Yumurta 2 adet
Şeker - 12 gr
Pınar süt - 250 ml
Tel kadayıf - 500 gr
Sos
Bal - 72 gr
Pınar krema - 60 ml
Yapılışı
Yumurta beyazını katı bi kıvam alana kadar çırpın.
Pınar kremasını ekleyin çırpmaya devam edin.
Chocolabneyi ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.
İnce kıyılmış çikolata ve cevizi ekleyin ve karıştırın. Karışımı dondurucuya koyun, yaklaşık 1-1.5 saat kadar bekletin.
Bal ve Pınar kremasını karıştırarak sosu hazırlayın.
Hafif donmuş iç dolguyu çıkarıp dondurma kaşığıyla şekillendirin ve tekrar dondurucuya koyun.
Yumurta ve 1 çay kaşığı şeker karışımını hazırlayın.
Tel kadayıfı ufalayın ve kalan şekeri karıştırın.
Dondurucudan çıkarılan iç dolguları tek tek ıslatılan güllaç yapraklarına sarıp yumurtaya bulayın, ardından tel kadayıf ile kaplayın. Avucumuzun için hafif baskı yaparak yuvarlıyoruz. Topları dışarıda bekletmeden dondurucuya koyuyoruz. Topları tek tek yapmanın nedeni dolgunun hızlı erimesini önlemektir.
Topları tekrar dondurucuya koyun. (Topları dondurucuda muhafaza ederek istenilen bir tarihte kızartmak için saklayabilirsiniz. Bu şekilde, ihtiyaç olduğunda hemen kullanılabilirler)
Kızgın yağda altın sarısı renk alana kadar kızartın.
Sıcakken sosu döküp servis yapın.
#pinarlatatlidokunuslar #yasaruniversitesi