- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Choco Labneli Kadayıf Topları Tarifi
Tarif
Choco Labneli Kadayıf Topları Tarifi
Choco Labne dolgulu kadayıf topları tarifi, çıtır dış kabuğunun içinde muhteşem bir çikolata ve ceviz dolgusuyla buluşuyor. İnce tel kadayıfın lezzetiyle tamamlanan bu enfes tatlı, her lokmada damakları şenlendiriyor. Şimdi gelin bu pratik ama bir o kadar lezzetli tatlı tarifine bir göz atalım...
60 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Derin yağda kızartma
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Paylaş
- 4B
- 24
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
İç Dolgusu için:
1 adet yumurta beyazı
15 g sütlü çikolata, ince kıyılmış
50 g ceviz, ince kıyılmış
Sosu için:
70 g bal
Dış Kaplaması için:
2 adet yumurta
15 g toz şeker
500 g tel kadayıf
6 adet güllaç yaprağı
Nasıl Yapılır?
- 1İç Dolgusu için: Yumurta beyazını katı bir kıvam alana kadar çırpın. Kremayı ekleyin ve çırpmaya devam edin. Choco Labneyi ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. İnce kıyılmış sütlü çikolata ve cevizi ekleyin, karıştırın. Karışımı dondurucuya koyun, yaklaşık 1-1.5 saat kadar bekletin.
- 2Sosu için: Bal ve kremayı blenderden geçirin ve kenara alın.
- 3Dış Kaplaması için: Yumurtaları bir tutam toz şekerle karıştırın. Tel kadayıfı ufalayın ve toz şekerle karıştırın.
- 4Güllaç yapraklarını süt ile ıslatın.
- 5Hafif donmuş iç dolguyu çıkarıp dondurma kaşığıyla şekillendirin ve tekrar dondurucuya koyun.
- 6Dondurucudan çıkarılan iç dolguları tek tek güllaç yapraklarına sarıp yumurta karışımına bulayın, ardından tel kadayıf ile dışını kaplayın.
- 7Avucunuzun içiyle hafif baskı yaparak top şeklinde yuvarlayın. Topları dışarıda bekletmeden dondurucuya koyun. (Topları tek tek yapmanın nedeni dolgunun hızlı erimesini önlemektir.)
- 8Kızgın yağda altın sarısı renk alana kadar kızartın.
- 9Sıcakken ballı sosu üzerine döküp servis yapın. Afiyet olsun.
Benzer Tatlı Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
70 Dakika
4-6 Kişilik
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.