- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Beyaz Çikolatalı Mousse Tarifi
Tarif
Beyaz Çikolatalı Mousse Tarifi
Mousse tarifi nasıl yapılır? Ağızda eriyen beyaz çikolatalı mousse nasıl yapılır?
30 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Karıştırma, Çırpma
Paylaş
- 18B
- 175
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g beyaz çikolata
2 adet yumurta beyazı
100 g toz şeker
100 g toz badem
10 g vanilya
4 yaprak yaprak jelatin (önce 30 dk. soğuk suda ıslatın, sonra 1/4 su bardağı sıcak suda eritin)
Nasıl Yapılır?
- 1Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin.
- 2Krema ve labneyi çırpın.
- 3Ayrı bir kapta yumurta beyazlarını toz şeker ile beyazlaşıncaya kadar çırpın ve hepsini spatula yardımı ile yavaşça birbirine yedirin. (fold tekniği)
- 4Toz badem ve vanilyayı ekleyin.
- 5Ardından suda erittiğiniz jelatin yapraklarını ilave edin ve güzelce karıştırın. (sulu bir karışım olacak)
- 6Karışımı kapaklı bir buzdolabı kabına aktararak soğuması ve kıvam alması için 3-4 saat buzdolabında bekletin.
- 7Daha sonra istediğiniz cuplara kaşık yardımı ile koyup dilediğiniz meyvelerle servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Tatlınızı dilediğiniz meyvelerle süsleyebilirsiniz.
*Soğuk olarak servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?