- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Bitter Çikolatalı Mousse Tarifi
Tarif
Bitter Çikolatalı Mousse Tarifi
Choco Labne ve Protein sütle hazırlanmış köpük kıvamında çikolatalı bir tatlı tarifi: Bitter Çikolatalı ve Muzlu Mousse tarifi nasıl yapılır? Çikolatalı mus yapmanın püf noktaları nelerdir?
50 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Karıştırma
Paylaş
- 18B
- 97
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet yumurta
10 g toz şeker
2 adet yaprak jelatin
200 g bitter çikolata
1 adet muz
Nasıl Yapılır?
- 1Bir karıştırma kabında yumurta ve toz şekeri iyice çırpın ve kenarda bekletin.
- 22 adet yaprak jelatini soğuk suya koyarak çözünmesini sağlayın.
- 3175 ml kremayı soğutulmuş bir kapta köpük kıvamına gelene dek çırpın.
- 4Protein süt ve 50 ml kremayı küçük bir sos tenceresinde kaynama noktasına gelene kadar ısıtın ve ılındıktan sonra yumurtalı karışımı ve çözünmüş jelatin yapraklarını ekleyin.
- 5Daha sonra sırasıyla choco labne ve eritilmiş bitter çikolatayı ekleyerek, spatula ile alttan üste yavaş hareketlerle iki karışımı birbirine yedirene kadar karıştırın. (fold tekniği)
- 6Son olarak köpük kıvamına gelen kremayı ekleyip, karışımı homojen hale gelene kadar yavaşça karıştırın.
- 7Mousse kaplarına karışımdan bir miktar koyup arasına doğranmış muzlardan ilave edin. 2 kat olacak şekilde tekrar mousse karışımı koyup, buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin.
- 8Soğuyan tatlının üzerini bol kakao ve muz dilimleri ile süsleyerek servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.