Kısık Ateş
Onur Tosun
Onur Tosun
A La Carte Chef

Hakkında

01.01.1999 tarihinde Kayserili bir ailenin tek çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Ailesi çalıştığı için kendi ihtiyaçlarını giderebilmek için mutfağa girmiş, yemek yapmayı öğrenmeye başlamıştır. Aşçılık lisesi okumak istese de aile kararıyla sağlık lisesine gitmek zorunda kalmıştır. Bu dönemde de okul harçlığını çıkarabilmek adına bir fast food restoranında çalışmaya başlamıştır. Bulaşık yıkayarak sektöre adımını atmıştır. Daha sonrasında lise bitene kadar çeşitli kafe mutfaklarında çalışmıştır. Daha sonrasında da ailesi istediği için Erciyes Üniversitesinde Türk Dili ve Edebiyatı okumaya başlamış fakat hayallerinin peşinden koşmaya devam ederek okulu bırakmıştır ve Hacı Bektaş Veli Üniversitesine Aşçılık okumaya gelmiştir, üniversiteye başladıktan sonra “Nevşehir’in Yöresel Yemekleri” adlı projenin demo ve tarif videoları için mutfağa tekrardan girmiştir. Günümüzde ise bir kamu kurumu bünyesinde çalışmaktadır.Detaylar için Instagram: chefonurtosun


İş Deneyimleri

Nevşehir Yöresel Yemekleri(kitap ve videolu anlatım projesi) - Şef AsistanıHaziran 2020- Ağustos 2020
Önal Gıda - Fast Food Hazırlama Personeli/IzgaracıHaziran 2016- Ağustos 2016
GırGır Burger House - A La Carte ChefOcak 2021- Ağustos 2021

Okul Bilgileri

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi - AşçılıkEylül 2019- Şubat 2022
Onur Tosun
Onur Tosun
A La Carte Chef
2 yıl önce

BALKABAKLI PUF (10 kişilik)

Hamuru için:
1 kg un
250 gr toz şeker
250 ml sıvıyağ
3 yumurta
50 gr yaş maya
alabildiği kadar su

İç harcı için:
4 ince dilim balkabağı
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı şeker

Üzeri için:
pudra şekeri

Yapılışı:
Su hariç bütün malzemeleri yoğurma kabına alın. Hamuru yoğururken suyunu yavaş yavaş ekleyin, kulak memesi kıvamına gelene kadar su ekleyerek yoğurun. Kulak memesi kıvamına gelen hamuru bir kenara alın ve üzerini örtüp yaklaşık 2 saat mayalanmaya bırakın. Hamurunuz mayalanırken balkabaklarınızı küçük küçük doğrayıp şeker ve suyla birlikte tencereye alın. Kabaklar yumuşayana kadar kaynatın. Yumuşayan kabakları blender yarımıyla püre haline getirin ve soğumaya bırakın. Püreniz soğurken hamurunuzu bir merdane yardımıyla açmaya başlayın. Yarım parmak kalınlığında açtığınız hamuru üçgen şekilde kesin. Soğuyan pürenizi bir sıkma torbası yardımıyla kestiğiniz hamurlara eşit bir şekilde sıkın ve hamurlarınızı rulo şeklinde sararak tepsiye dizin. 70 derece fırında 7 dakika tepsi mayasına bırakın, mayalandıktan sonra 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Biraz soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin ve servis edin.
Afiyet olsun.

user feed images
user feed images
Onur Tosun
Onur Tosun
A La Carte Chef
3 yıl önce

TAHİNLİ SUFLE (8-10 kişilik)

500 gr beyaz çikolata
100 gr tereyağ
100 gr tahin
100 gr un
6 adet yumurta
5 gr şekerli vanilin
10 gr kabartma tozu
50 gr toz şeker
75 gr süt

Yapılışı:
Tereyağ ve beyaz çikolatayı benmari usulü eritin.
Un, kabartma tozu, vanilin ve şekeri çırpma kabına alın.
Yumurtaların sarılarını beyazlarından ayırın, beyazları bulut kıvamına gelene kadar mikserle çırpın. Yumurta sarılarını, tahini ve sütü hazırladığınız unlu karışıma ekleyin ve homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. Daha sonrasında erittiğiniz tereyağ ve çikolatayı karışıma yavaş yavaş ekleyin. Tamamen karışana kadar çırpın. Tamamen karıştıktan sonra hazırladığınız merengi ekleyerek fold edin. Fırın kaplarınız yarıya kadar dolacak şekilde paylaştırın ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında 14-15 dakika aralığında pişirin. Sufleleriniz servise hazır, sıcak tüketiniz.

Servis önerisi:
Tahin tadı ağır gelebileceği için vanilyalı dondurma veya krema ile servis edebilirsiniz.

user feed images
user feed images