- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Pratik Churros Tarifi
Tarif
Pratik Churros Tarifi
Churro, bir tür kızarmış hamur tatlısıdır. İspanya, Portekiz, Fransa, Filipinler, İbero-Amerika ve Güneybatı Amerika Birleşik Devletleri'nde popülerdir. Churros nasıl yapılır?
45 Dakika
2 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Kızartma
Paylaş
- 65B
- 329
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
260 ml su
10 g toz şeker
100 g un
2 g tuz
Kızartmak için:
200-250 ml sıvı yağ
Bulamak için:
30 g toz şeker
10 g toz tarçın
Nasıl Yapılır?
- 1Churros Hamuru için: Küçük boy tencerede su, toz şeker ve tereyağını kaynamaya bırakın.
- 2Kaynayan suya un ve tuz ekleyip hızlıca karıştırın. Önce topaklanma olacak ama ısıyı aldıkça pürüzsüz bir kıvama gelecek o yüzden ortalama 4-5 dakika un kokusu gidene kadar karıştırmaya devam edin.
- 3Daha sonra ocaktan alın ve karışımı biraz soğuduktan sonra bez bir sıkma torbasına doldurun. Pate a choux gibi cıvık bir hamur olmadığı için sağlam bir torba kullanmanızı öneririm. Sıkma torbasının ucuna yıldız duy takın.
- 4Yağlı kağıt serili bir tezgaha aralıklı olarak hamurdan sıkın.
- 5Diğer taraftan kızartmak için sıvı yağı iyice kızdırın.
- 6Isındığına emin olduğunuzda tek tek hamur parçalarını yağa bırakın. En fazla 3’er adet olacak şekilde. Rengi altın sarısı olana kadar kızartın.
- 7Güzelce kızaran churros’larınızı havlu peçetenin üzerine alarak yağını süzdürün.
- 8Toz şeker ve tarçını bir kapta karıştırın. Kızaran hamurlar ılındığında bu karışıma bulayıp servis tabağına alın.
- 9Yanında eritilmiş ruby çikolata sos ile servis edebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
70 Dakika
4-6 Kişilik
Yorumlar (6)
Sıkma torbası olarak kullan at mı önerisinizyoksa silikon mu boyutu ne olmalı genel anlamda soruyorum sadece bu tarif için değil almayı düşünüyorum
Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi