- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Paris-Brest Tarifi
Tarif
Paris-Brest Tarifi
Fransız mutfağının en bilinen tatlılarından biri olan Paris-Brest tarifiyle karşınızdayız! 1891 yılında Paris'ten Brest'e yapılan ünlü bisiklet yarışı için oluşturulan bu ikonik tatlı, hafif ve çıtır choux hamuru ile zengin ve kremsi dolgunun mükemmel bir birleşimini sunar. Üst kısmındaki file bademler, ekstra çıtır bir doku kazandırırken, iç kısmındaki karamel sos tatlıya tatlı ve hafif tuzlu bir lezzet katmaktadır. Bu popüler Fransız lezzetinin tüm detaylarını öğrenmek için tarifimize tıklayın!
Paylaş
- 47B
- 56
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Choux Hamuru için:
200 ml su
150 g un
3-4 adet yumurta
30-40 g file badem
Kreması için:
70 g toz şeker
2 adet yumurta sarısı
35 g un
35 g nişasta
5 g vanilin
200 g fındık pralin
Tabanı için:
50 g karamel sos
Nasıl Yapılır?
- 1Choux (Şu) Hamuru için: Fırını 180°C'ye ayarlayın. Fırın tepsinize yağlı kağıt serin.Su ve tereyağını bir tencereye koyup kaynatın. Kaynadıktan sonra ocak ısısını düşürün ve elenmiş unu ekleyip karıştırın. Tahta kaşık kullanarak unu iyice yedirin. Hamur tencerenin kenarlarından ayrılmaya başlayınca ocaktan alın ve farklı bir kaba aktarın.
- 2Hamur 5 dakika kadar soğuduktan sonra yumurtaları tek tek ekleyin ve her seferinde karıştırarak yedirin. Hamurun kıvamını kontrol edin; yeterince pürüzsüz ve parlak hale geldiyse yumurta eklemeyi durdurun. Eğer gerekirse ek bir yumurta daha ekleyebilirsiniz.
- 3Sıkma torbasına kalın uçlu yıldız duy takın. Tepsiye daire şeklinde hamuru sıkın. Üzerine file badem serpin. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Ardından soğuması için kenara alın.
- 4Kreması için: Sütün yarısını bir tencerede ısıtın. Kalan sütü başka bir sos tenceresine dökün. Üzerine toz şeker, yumurta sarıları, elenmiş un ve nişasta ekleyin. Karışımı çırparak pürüzsüz hale getirin.Isıtılan sütü yavaşça karışıma ekleyin ve sürekli karıştırarak kaynamasını bekleyin.
- 5Karışım kaynadığında, altını kapatın ve vanilini ekleyin. Son kez karıştırın ve kremayı bir kaba aktarın. Üzerine streç film serin ve birkaç delik açın. Oda sıcaklığında soğumasını bekleyin.
- 6Başka bir kapta, oda sıcaklığındaki tereyağını krema kıvamına gelene kadar çırpın. Fındık pralini ekleyip çırpmaya devam edin. Soğumuş kremayı ekleyin ve iyice karışana kadar çırpın. Kremayı sıkma torbasına doldurun, ucuna istediğiniz bir duy takın ve buzdolabında en az 4 saat bekletin.
- 7Servis için: Oda sıcaklığına gelen choux hamurlarını ortadan kesin. Taban kısmına karamel sos dökün ve hazırladığınız kremayı sıkın. Hamurun üst kısmını kapatın ve pudra şekeri serpin. Paris-Brest tarifi hazır. Afiyet olsun!
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
4.8
10 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar (6)
Fındık pralin yapılışını da ekler misiniz. badem ve fındık kavruluyor mu. teşekkürler
Uzman Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay bu yorumu beğendi
Fransa'da yaşayan kız arkadaşıma bu tarifi yaptım. O kadar güzel oldu ki Paris'te bu kadar güzeli zor bulunur dedi. Teşekkürler Kısık Ateş/Kıvırcık Şef:)
Uzman Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay bu yorumu beğendi