#MAGNOLİA#
1 lt süt
4 yumurta sarısı
50 toz şeker
110 gr beyaz çikolata
40 gr un
Hazırlanışı
Malzemelerin tamamını(çikolata hariç) bi tencerede çırpılır, ocağa alınır çok az ısındıktan sonra çikolatalar eklenerek kıvam alması sağlanır. Ocaktan aldıktan sonra tam soğumadankaplara paylaştırılır toz burçak veya bebe bisküvisi parçaları eklenerek üzerine bi kat daha muhallebi dökülerek meyve ile süslenir.
NOT: Kıvamı ocaktayken çok yoğun olmamalı soğuyunca biraz daha kıvam alıyor
#KAKAO TOPLARI# (Glutensiz,şekersiz,vegan)
Tarif
50 gr badem
50 gr ceviz
20 gr hindistan ceviİ yağı
5 adet dolgun hurma
10 gr ham kakao
Hazırlanışı
Hindistan cevizi yağı hariç tüm malzemeler robottan çekilir kıvam aldıktan sonra h.cevizi yağı eklenip şekil verilir.
#MOZZERELLA#
#ÇİKOLATA#
İyi bir çikolata bol fıstık ve badem içermeli ☺
#MACARON#
1- Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı.
2- Mutlaka bir şeker derecesi kullanılmalı.
3- Merengin (yumurta akı) kıvamı kaşıkla kesilebilecek kadar katı olmalı.
4- Mereng hazırlanırken hep aynı yöne çırpılmalı.
5- Macaron yaparken oda sıcaklığı değişmemeli, mutfakta esinti olmamalı yoksa macaronlar çatlar.
6- Su ve şeker karışımı 115 dereceye geldiğinde yumurta akı çırpılmaya başlanmalı, 118 dereceye gelince kar gibi olan merenge eklenmeli