Kısık Ateş
Tarif

Bal Kabaklı Sufle Tarifi

Bal kabağı mevsiminde yapılabilecek en güzel tatlı tariflerinden olan Bal Kabaklı Sufle tarifi ile karşınızdayız. Klasik sufle tariflerinin aksine, bal kabağı sevenleri mutlu edecek nefis aromalı bal kabaklı sufle yapımı: sufle yaparken nelere dikkat edilmelidir? Fırında sufle yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte detaylar...
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
55 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Bal Kabaklı Sufle Tarifi
Paylaş
  • 10B
  • 51
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet büyük boy yumurta
40 g toz şeker
90 g bal kabağı püresi
3 ml vanilya özütü
180 ml Pınar Süt
Pınar
30 g un
3 g bal kabağı baharatı (pumpkin spice)

Nasıl Yapılır?

  • Fırını 175°C ısıtın.
  • 4 adet sufle kabını tereyağı ile yağlayıp, toz şeker ile kaplayın ve kenara alın.
  • Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın.
  • Benmariye orta boy bir karıştırma kabı alın. Yumurta sarılarını ekleyin. Hafifçe çırparken toz şekerin yarısını ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Bal kabağı püresini, vanilya özütünü, sütü ekleyip karıştırın. Unu ve baharatı eleyerek ekleyin ve karıştırıp kenara alın.
  • Başka bir kapta yumurta beyazlarına bir tutam tuz serpin. Şekerin kalanını ekleyin ve iyice köpürtün, beze kıvamına getirin. Mikseri kaldırdığınızda akmayacak kıvamdayken 3 seferde sıvı karışımla birleştirin. Bunu yaparken spatula kullanın ve söndürmeden karıştırmaya dikkat edin. Sufle kalıplarına dökün. (Kalıplarınızı isterseniz tam doldurabilirsiniz, taşmayıp yukarı doğru kabaracaktır.)
  • Önceden ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. Üzerine pudra şekeri veya tahin döküp hemen servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
*Bu tarif 4 kişiliktir.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
6 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Tarçınlı Elma Tatlısı Tarifi
14B Görüntüleme
Osman Vnlg
Osman Vnlg
Patiseri Chef
Gelin Tatlısı Tarifi
35 Dakika
6-8 Kişilik
16B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Meyveli Bisküvili Bardak Tatlısı Tarifi
20B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Hüseyin Mert Türkkan

Vanilya özütü yerine şekerli vanilin kullanılabilir mi? Eğer kullanılabilirse hangi ölçüde katmak doğru olur?

Uzman Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay bu yorumu beğendi
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay

Merhaba, kullanabilirsiniz. Çeyrek çay kaşığı kadar yeterli olur.