- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Tarçınlı Elma Tatlısı Tarifi
Tarif
Tarçınlı Elma Tatlısı Tarifi
Tarçın aromalı fırında elma tatlısı tarifi ile karşınızdayız. Kremalı iç dolgu kullanarak hazırlanan bu tatlı, hem pratik hem de lezzetli bir tatlı deneyimi sunar. Fırında elma tatlısı yaparken dikkate almanız gereken püf noktaları nelerdir? İşte fırında elma tatlısı tarifi yapmanın tüm detayları…
60 Dakika
6-8 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 14B
- 39
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet kırmızı elma
2 adet çubuk tarçın
15 g toz şeker
İç Dolgusu için:
75 g toz şeker
Servis için:
kırık ceviz
kaymaklı dondurma
karamel sos
Nasıl Yapılır?
- 1Elmaları güzelce yıkayıp, içini oyun. Alt kısmını keserek düzleştirin.
- 2Bir fırın kabına elmaları dizin. İçlerine yarımşar adet çubuk tarçın koyun. Üzerlerine gelişi güzel toz şeker serpin ve fırın kabının üstünü kapatın.
- 3Önceden ısıtılmış 180°C fırında 30 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra soğumaya bırakın.
- 4İç dolgusu için, bir karıştırma kabında krema, toz şeker, labne ve Pınar Beyaz’ı homojen kıvam alana kadar karıştırın. Sıkma torbasına alıp 1 saat buzdolabında dinlendirin.
- 5Soğuyan elmaları servis tabağına alın. İçlerinden tarçın çubuklarını çıkarın. Hazırladığınız iç harcı içine doldurun.
- 6Üzerlerine kırık ceviz serpin ve birer top kaymaklı dondurma koyun. Dilerseniz karamel sos gezdirerek servis edin.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
4.7
6 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.