- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Süzme Saray Aşuresi Tarifi
Tarif
Süzme Saray Aşuresi Tarifi
Osmanlı Mutfağından esintiler taşıyan hem görsel hem lezzet şöleni yaşatan bir tatlı tarifi olan Süzme Saray Aşuresi tarifidir. Saray aşuresi nasıl yapılır?
90 Dakika
8-10 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 42B
- 48
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g aşurelik buğday
110 g haşlanmış nohut
110 g haşlanmış fasulye
100 g haşlanmış bakla
50 g kuru kayısı
50 g kuru üzüm
50 g kuru incir
100 g çam fıstığı
100 g ceviz içi
100 g fıstık içi
100 g fındık içi
1 kg toz şeker
65 ml gül suyu
1 adet misk
2 litre su
Nasıl Yapılır?
- 1Buğdayı bir gece önce ıslatın.
- 2Ertesi gün bir tencerede üzerini geçecek kadar su ile haşlayın.
- 3Yaklaşık 1 saat buğdayın iyice açılıp pişmesini bekleyin.
- 4Daha sonra geniş ve büyük bir tencereye bir süzgeçle haşladığınız buğdayı alın.
- 5Buğdayın posasını iyice ezip bir kenara alın.
- 6Kuru kayısı ve incirleri ince ince kıyın.
- 7Doğranmış kayısı, incir ve kuru üzümleri ayrı ayrı 5 dakika haşlayıp süzün.
- 8Süzdüğünüz buğday peltesine kuru yemişler ve nar hariç tüm malzemeyi ekleyip ocağa tekrar koyun ve 20 dakika kısık ateşte karıştırarak pişirin.
- 9Kıvamı için su az gelirse su ilave edin.
- 10Aşure hazır olmaya yakın kuru yemişlerin yarısını içine ekleyip altını kapatın.
- 11Miski gül suyu ile karıştırıp içine ilave edin.
- 12Aşureyi kaselere pay edip, üzerlerini kalan kuru yemiş, nar ve dilediğiniz malzemelerle süsleyin. Ilık veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Ayıklanmış nar, file badem ve file Antep fıstığı ile üzerini süsleyebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.