- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Fıstıklı Katmer Tarifi
Tarif
Fıstıklı Katmer Tarifi
Antep fıstıklı ve ekşi kremalı katmer tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
2 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tava
Paylaş
- 16B
- 12
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet baklavalık yufka
50 g çekilmiş Antep fıstığı
20 g toz şeker
Nasıl Yapılır?
- 1Yufkayı alın, tam ortasına 25*25 cm'lik alanı kaplayacak şekilde tereyağı sürüp üzerine Antep fıstığı serpin.
- 2Şekeri eşit miktarda serpiştirip üzerine parça parça ekşi krema koyun. Önce dikdörtgen en son kare olacak biçimde katlayın.
- 3Tereyağı sürdüğünüz geniş bir teflon tavada kısık ateşte sürekli kontrol ederek nar gibi kızartın.
- 4Servis tabağına alıp dilediğiniz gibi dilimleyerek üzerine fıstık ve ekşi krema koyarak sıcak olarak servis yapın.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.