- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Pots de Creme Tarifi
Tarif
Pots de Creme Tarifi
Fransız klasiklerinden Pots de Creme tarifi ile karşınızdayım...
40 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 27B
- 213
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
8 adet yumurta sarısı
150 g toz şeker
150 g bitter çikolata
4 g portakal kabuğu rendesi
Nasıl Yapılır?
- 1Süt ve kremayı birbirine karıştırarak kısık ateşte kaynatın.
- 2Bir mayonez tenceresinde veya karıştırma kabında, yumurta sarısı ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpın.
- 3Kaynamış olan süt ve krema birleşimine yavaş yavaş beyazlaşan karışımı ekleyin, iyice karıştırın.
- 4Bitter çikolata ve portakal rendesini de kaynayan tencereye ilave edin ve çikolata eriyene kadar karıştırın.
- 5Çikolata eridiğinde tencerenin altını kapatın ve soğumaya bırakın.
- 6Soğuma işleminin ardından üzerinde oluşan köpükleri temizleyin ve geri kalan malzemeyi kaselere doldurun.
- 7Bir fırın tepsisine kaseleri yerleştirin, tepsinin içerisine kaselerin çeyreği kadar su doldurun.
- 8Benmari usulü ile önceden ısıtılmış 100 derece fırında 1-1,5 saat kadar pişirin.
- 9Fırınlama işleminin ardından, kaseleri çıkartın ve soğutun.
- 10Oda sıcaklığına gelen kaseleri 8 saat buzdolabında dinlendirin.
- 11Son olarak, servise hazır olan Pots De Creme’lerinizin üzerini krema ve portakal kabuğu rendesi ile süsleyerek servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
4.5
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?