- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Çilekli Kup Tarifi
Tarif
Çilekli Kup Tarifi
Lezzetli ve serinletici bir tatlı denemek ister misiniz? Yapımı kolay çilekli kup tarifi nasıl yapılır?
50 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 16B
- 30
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
5 ml gül suyu
100 g toz şeker
40 g mısır nişastası
10 g toz vanilya
Çilek Sosu için:
250 g taze çilek
50 g toz şeker
Nasıl Yapılır?
- 1250 ml sütü kaynatın.
- 2Kaynattığınız sütü ocaktan alıp gül suyunu ekleyin.
- 3Geriye kalan sütünüzü tencereye boşaltıp labne, toz şeker, mısır nişastası ve vanilyayı ekleyip iyice çırpın.
- 4Önceden hazırladığınız gül sulu sütü bu karışıma ekleyin. Orta ateşte kaynayıncaya kadar pişirin.
- 5Kaynadıktan sonra servis kaselerine boşaltın.
- 6Buzdolabında 2 saat kadar bekletin.
- 7Sosu için: Çileklerin saplarından ayırın, üzerine toz şekeri ekleyip bir sos tenceresinde kıvam alana kadar pişirin. Ardından blenderdan geçirerek sos haline getirin.
- 8Buzdolabında soğuyan karışımın üzerine hazırladığınız çilek sosu dökün ve dilediğiniz gibi servis edin.
Püf Noktası
*Üstüne yaptığınız çilekli sosu, altındaki muhallebi soğumadan önce dökmeyin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Aç Gezenler
AG Creative
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?