- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Kolay Aşure Tarifi
Tarif
Kolay Aşure Tarifi
Muharrem ayının vazgeçilmezi hem tadı hem de anlamıyla gönülleri mest eden aşure tarifi nasıl yapılır?
70 Dakika
10-12 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 23B
- 37
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 litre su
800 g toz şeker
200 g kuru kayısı
200 g kuru incir
500 g haşlanmış aşurelik buğday
100 g haşlanmış nohut
100 g haşlanmış fasulye
50 g kuş üzümü
150 g kuru üzüm
100 g kuru incir
50 g kuru kayısı
Nasıl Yapılır?
- 11 gece önceden aşurelik buğdayı, nohutu ve fasulyeyi suda bekleterek yumuşatın. Ertesi gün haşlayın.
- 2Geniş bir tencerede 4 litre su ile toz şekeri 5 dakika boyunca kaynatın.
- 3Aşurelik buğdayı ekleyip 20 dakika kadar kaynatın.
- 4Ardından haşlanmış nohut ve fasulyeleri ekleyip kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin.
- 5Küp küp doğranmış tüm kuru malzemeyi içine ekledikten sonra kontrollü olarak pişirin.
- 6Güzelce kaynayan ve kıvam alan aşureyi ocaktan alın. 1 saat tencerede dinlendirdikten sonra servis kaselerine paylaştırın. Üzerini dilediğiniz malzemelerle süsleyin.
- 7Süslemek için nar tanesi, kuru üzüm, kuru kayısı, fındık, badem, çam fıstığı, ceviz, Hindistan cevizi, toz tarçın, Antep fıstığı gibi ürünler kullanabilirsiniz.
Püf Noktası
*Süslemek için nar tanesi, kuru üzüm, kuru kayısı, fındık, badem, çam fıstığı, ceviz, Hindistan cevizi, toz tarçın kullanabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar (7)
Tarifi şu an deniyorum ama verdiğiniz sürelerde bakliyatlar yumuşamadı bile. Düdüklü tencerede mi yapmalıydım acaba?
Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi