Kısık Ateş
Tarif

Bisküvili Helva Tarifi

Misafir sofraları için değişik bir tat, sandviç bisküvili helva tarifimiz.
50 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere
Bisküvili Helva Tarifi
Paylaş
  • 11B
  • 19
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 ml Pınar Süt
Pınar
100 g toz şeker
1 tutam tuz
8-10 adet bebe bisküvisi
30 g Pınar Tereyağı
Pınar
100 g sade helva
üzeri için: ceviz içi
üzeri için: yeteri kadar tahin

Nasıl Yapılır?

  • Sütü kaynatıp içerisine toz şeker, tuz ve bisküvileri ekleyin. Spatula yardımı ile yavaş yavaş karıştırın.
  • Diğer tarafta bir tava içerisinde tereyağını eritin, helvayı ekleyin. Ilık olana dek spatula yardımıyla karıştırın.
  • Her iki karışımı da birleştirin.
  • Isıya dayanaklı cam kabın içerisine yağlı kağıt serin. Üzerine helva karışımını yayın, bir gün süre ile buzdolabında bekletin.
  • Servisten önce üzerini ceviz ve tahinle süsleyin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Elif Çıtak
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Vanilyalı Sufle Tarifi
55 Dakika
4-6 Kişilik
22B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Kahve Kremalı Profiterol Tarifi
18B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Bitter Çikolatalı Sufle Tarifi
2B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.