- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Vanilyalı Sufle Tarifi
Tarif
Vanilyalı Sufle Tarifi
Mutlaka denemenizi istediğim bir sufle tarifi ile karşınızdayım! 😍 Meşhur Vanilyalı Fransız Usulü Sufle Tarifi: özel sosu ile aklınızı başınızdan alacak kabarık sufle tarifi... Tam kıvamında, tam ölçülü enfes sufle yapmanın püf noktaları nelerdir?
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
55 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Fırın, Karıştırma
Paylaş
- 22B
- 67
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet büyük boy yumurta sarısı
40 g toz şeker
60 g un, elenmiş
15 ml vanilya özütü
4 adet büyük boy yumurta akı
60 g toz şeker
Vanilyalı Sos için:
2 adet orta boy yumurta sarısı
25 g toz şeker
5 ml vanilya özütü
Nasıl Yapılır?
- 1İlk olarak fırını 200°C‘ye ayarlayın. Ardından 4 adet 8 cm’lik sufle kaplarının içini tamamen tereyağı ile yağlayıp her yerine gelecek şekilde toz şeker serpin ve kenarda bekletin.
- 2Sufle Harcı için: 4 adet büyük boy yumurta sarısını ve toz şekeri 1-2 dakika elde çırpın. Elenmiş unu iki seferde ekleyip karıştırın.
- 3Karıştırmaya devam ederken, sütü yavaşça ekleyin. Karışımı tencereye alarak kısık ateşte ısıtmaya başlayın. Bir iki baloncuk çıktıktan sonra biraz daha karıştırıp, kıvamı katılaşınca ocaktan alın.
- 4İçine tereyağını ekleyip, karıştırarak eritin. Vanilya özütünü ekleyip karıştırın ve bir kaseye alıp üzerine değecek şekilde streçleyin ve birazdan kullanmak üzere kenara alın.
- 5Büyük boy kasede 4 adet yumurta akını köpürene kadar çırpın. İçine toz şekeri (60 gr) iki seferde olacak şekilde ekleyip, mereng kıvamına gelene kadar 4-5 dakika çırpın. Bu harcı 2-3 seferde söndürmemeye dikkat ederek ve spatula kullanarak diğer hazır olan kremaya ekleyip birbirine yedirin.
- 6Hazır olan sufle harcını sufle kaplarının tamamı dolacak şekilde bölüştürün. Üzerini düzleştirin ve kenarlarını peçete yardımı ile temizleyin.
- 7Önceden ısıtılmış 200°C fırında 13-14 dakika pişmeye bırakın.
- 8Bu esnada vanilyalı sosu hazırlamaya başlayın. Vanilyalı Sos için: 2 adet yumurta sarısı, toz şeker ve sütü küçük bir sos tenceresinde karıştırarak ısıtın. 80°C’ye geldiğinde altını kapatın ve süzgeçten geçirip bir sosluğa alın. İçerisine vanilya özütü ekleyip karıştırın.
- 9Fırından çıkan suflelerin üzerine pudra şekeri serpin. Suflenin orta kısmına bıçakla bir çizgi atıp, yaptığınız vanilyalı sosu ortasına dökerek hemen servis edin.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
5.0
5 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.