- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Karamelize Ananas Tatlısı Tarifi
Tarif
Karamelize Ananas Tatlısı Tarifi
İşte size hem pratik hem de lezzetli bir tarif: karamelize ananas tatlısı tarifi nasıl yapılır? Şeftali, muz, armut gibi dilediğiniz meyvelerle de hazırlayabileceğiniz bu sağlıklı tarif için hemen tıklayın!
25 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tava
Paylaş
- 21B
- 89
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
20 g bal
120 g süzme yoğurt
1 adet çubuk vanilya, içi alınmış
8 dilim ananas
30 g pekmezli bal karşımı
Nasıl Yapılır?
- 1Bir kapta, labne, bal, süzme yoğurt ve vanilyayı güzelce çırpın.
- 2Ayrı bir kasede 1'er yemek kaşığı pekmez ve balı karıştırın. Ananas dilimlerini bu pekmezli karışıma bulayıp, bir tavada arkalı önlü yaklaşık 2 dakika soteleyin. Karamelize olan ananasları ocaktan alın.
- 3Hazırlanan yoğurtlu karışımı servis tabağına yayıp üzerine sotelenmiş ananasları yerleştirin.
- 4Üzerini dilediğiniz gibi süsledikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Bu tarifte bal ve pekmez yerine akça ağacı şurubu kullanabilirsiniz. Şeftali, muz, armut veya dilediğiniz meyvelerle çeşitlendirebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.