- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Ballı Yoğurtlu Armut Tatlısı Tarifi
Tarif
Ballı Yoğurtlu Armut Tatlısı Tarifi
Armut tatlısı tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 17B
- 47
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet armut
500 ml su
1/2 adet limon suyu
2 adet çubuk tarçın
15 g bal
üzeri için toz tarçın
üzeri için ceviz ve Antep fıstığı
Nasıl Yapılır?
- 1Armutları yıkadıktan sonra kabuklarını çok ince, zar gibi soyup ortadan ikiye kesin.
- 2Çekirdeğini ve sapını çıkararak 8 dilime ayırın.
- 3Suyun içinde, yarım limon suyu ve 2 tarçın çubuğunu 5 dk. kaynatın.
- 4Tarçın çubuklarını çıkararak armutları 15 dk. kısık ateşte pişirin ve soğumaya bırakın.
- 5Yoğurdu sulanmaması için süzgeç üzerine mendil koyarak süzün. 15 g bal ile karıştırıp pürüzsüz hale getirin ve servis kaselerine eşit olarak paylaştırın.
- 6Soğuyan armut dilimlerini ballı yoğurdun üzerine yerleştirin, üzerine toz tarçın serpin.
- 7Ceviz ve Antep fıstığını kaselere paylaştırın, isteğe bağlı olarak 1 tatlı kaşığı balın üzerine koyarak servis edin. Afiyet olsun.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.