- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Elmalı Strudel Tarifi
Tarif
Elmalı Strudel Tarifi
Apple strudel, bir zamanlar Avusturya-Macaristan İmparatorluğu'na ait olan Avusturya, Kuzey İtalya ve Avrupa'nın birçok ülkesinde popüler bir pasta olan geleneksel bir Viyana turtasıdır. Karşınızda pratik Elmalı Strudel tarifi.
50 Dakika
2 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 33B
- 163
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
4 adet kırmızı elma
20 ml portalal suyu
15 g bal
30 g toz şeker
90 g kuru üzüm
20 g esmer şeker
5 g toz tarçın
20 g öğütülmüş badem
1 adet yumurta
Nasıl Yapılır?
- 1Elmaları soyup çekirdeklerini çıkarın ve ince ince dilimleyin.
- 2Tereyağını bir tavada eritip elmaları içerisine ekleyin ve 2-3 dakika pişirin.
- 3Portakal suyu, bal, toz şeker ve kuru üzümleri ekleyip şeker çözülüp elmalar pişene kadar karıştırın.
- 4Piştikten sonra tamamen soğuyana kadar kenarda bekletin.
- 5Ayrı bir yerde esmer şeker ve tarçını karıştırın.
- 6Milföy hamurlarından birini düz bir zemine alın ikiye katlayın (yapıştırmayın) ve katlanan kısma 2 cm aralıklarla küçük kesikler atın.
- 7Hamuru geri açıp öğütülmüş bademlerin yarısını serpin.
- 8Soğuyan elmaları süzdürün, yarısını hamurun ortasına yerleştirin.
- 9Hamurun kenarlarına yumurta sürüp birleştirin ve sıkıca kapatın.
- 10Yağlanmış fırın tepsisine, birleştirilen kısım altta kalacak şekilde koyun.
- 11Üzerine yumurta sürün, esmer şeker ve tarçın karışımının yarısını üzerine serpiştirin.
- 12Önceden ısıtılmış 220 derece fırında, 20-25 dakika hamur kıtır kıtır olana kadar pişirin.
- 13Pişen strudelin üzerine bol pudra şekeri serperek servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Elif Çıtak
Şef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?