- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Kestaneli İncir Tatlısı Tarifi
Tarif
Kestaneli İncir Tatlısı Tarifi
Sunumu ve tadı itibari ile oldukça etkileyici bir tatlı tarifidir. Kestaneli incir tatlısı tarifi nasıl yapılır?
50 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 13B
- 81
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 g incir
100 g kestane
150 ml Hindistan cevizi sütü
5 g salep
150 g toz şeker
5 g salep
10 g tarçın
1 adet yumurta
1 adet hazır pandispanya keki
100 g kaymaklı dondurma
nane yaprağı
meyveli sos
Nasıl Yapılır?
- 1Kestane ve incirin kabukları ile saplarını ayıklayın ve ince ince kıyın.
- 2Geniş bir tencere içinde krema ve tereyağını da ekleyerek püre haline gelene dek kısık ateşte devamlı karıştırın.
- 3Ardından hindistan cevizi sütünü de ekleyerek ocaktan alın.
- 4Bu karışımı silikon kaplara pay edin ve soğuması için dışarıda bekletin, daha sonra buzdolabında dondurun.
- 5Bu esnada süt ve şekeri ocakta kaynatın, içerisine salep ve tarçın ilave edin.
- 6Kenara alarak sıcaklığını 60 dereceye düşürün ve yumurtayı ekleyerek tekrar karıştırın.
- 7Pandispanya kekini tatlının doldurulduğu kalıp büyüklüğünde kesip salepli sosa bulayın.
- 8Servis edilecek olan tabağa koyun.
- 9Üzerine top halinde kaymaklı dondurma koyun. Hazır olan tatlıyı da kalıptan çıkartarak üzerine yerleştirin.
- 10Çevresine salep sos, nane yaprakları veya meyveli sos gezdirerek servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?