- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Gelin Tatlısı Tarifi
Tarif
Gelin Tatlısı Tarifi
Gelin Tatlısı, geleneksel mutfağımızın hem göze hem damaklara hitap eden muhteşem tarifleri arasındadır. Gelin tatlısı tarifi nasıl yapılır?
35 Dakika
6-8 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 16B
- 18
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g un
250 g toz şeker
5 g vanilya
300 g tel kadayıf
100 g fındık
400 g kuvertur çikolata
100 g ceviz
Nasıl Yapılır?
- 1Süt, un, şeker ve vanilya karıştırılarak kaynatılır.
- 2Tencerenin altı kapatıldıktan sonra kuvertur çikolata sütün içine eklenerek eritilir. Eşit miktarda kaselere bölüştürülür.
- 3Ayrı bir tencerede tereyağı eritilir, tel kadayıf, fındık ve ceviz ile renk alana kadar kavrulur.
- 4Kaselerdeki muhallebinin üzerini kapatacak şekilde pay edilir.
- 5Dilerseniz servis etmeden önce toz Antep fıstığı serpebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Osman Vnlg
Patiseri Chef
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.