Kısık Ateş
Tarif

Gelin Tatlısı Tarifi

Gelin Tatlısı, geleneksel mutfağımızın hem göze hem damaklara hitap eden muhteşem tarifleri arasındadır. Gelin tatlısı tarifi nasıl yapılır?
35 Dakika
6-8 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere
Gelin Tatlısı Tarifi
Paylaş
  • 16B
  • 18
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 litre Pınar Süt
Pınar
250 g un
250 g toz şeker
5 g vanilya
300 g tel kadayıf
100 g fındık
300 g Pınar Tereyağı
Pınar
400 g kuvertur çikolata
100 g ceviz

Nasıl Yapılır?

  • Süt, un, şeker ve vanilya karıştırılarak kaynatılır.
  • Tencerenin altı kapatıldıktan sonra kuvertur çikolata sütün içine eklenerek eritilir. Eşit miktarda kaselere bölüştürülür.
  • Ayrı bir tencerede tereyağı eritilir, tel kadayıf, fındık ve ceviz ile renk alana kadar kavrulur.
  • Kaselerdeki muhallebinin üzerini kapatacak şekilde pay edilir.
  • Dilerseniz servis etmeden önce toz Antep fıstığı serpebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Osman Vnlg
Osman Vnlg
Patiseri Chef
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Yufka İçinde Labneli Kırmızı Meyve Tarifi
11B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Cookie Sufle Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
30B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Crunch Tarifi
20 Dakika
2-4 Kişilik
16B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.