- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Çikolata Soslu Profiterol Tarifi
Tarif
Çikolata Soslu Profiterol Tarifi
Bol çikolata soslu profiterol tarifi nasıl yapılır? Orijinal profiterol yapmanın püf noktaları nelerdir? Profiterol hamuru nasıl yapılır? Profiterol iç harcı için gerekli malzemeler nelerdir? Tam kıvamında profiterol tarifi için tıklayınız!
60 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere, Fırın
Paylaş
- 44B
- 150
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
240 ml su
25 g toz şeker
4 g tuz
175 g un
4 adet yumurta
Vanilyalı Pastacı Kreması için:
1 paket toz vanilya
5 adet yumurta sarısı
135 g toz şeker
40 g buğday nişastası
1 tutam tuz
Çikolata Sosu için:
100 g toz şeker
60 ml su
25 g kakao
150 g bitter çikolata
Nasıl Yapılır?
- 1Pate Şu Hamuru için: Bir tencereye su, toz şeker, tuz ve tereyağını ekleyip orta ateşte kaynama noktasına gelene kadar sürekli karıştırın. Ardından unu ilave edip topaklanmaması için 3-4 dakika daha karıştırın.
- 2Hamur toparlandığında ocaktan alıp yaklaşık 15 dakika oda sıcaklığında dinlendirin.
- 3Hamura yumurtaları teker teker ekleyip hızla karıştırarak yedirin. Bu işlemi her yumurtadan sonra yapmaya dikkat edin. Hamur yumurtalarla tamamen özdeşleştiğinde 15 dakika daha soğutup bir sıkma torbasına doldurun.
- 4Yağlı kağıt serili fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar halinde sıktığınız hamuru önceden ısıtılmış 190 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
- 5Pişen profiterol hamurlarını oda sıcaklığına gelene kadar dinlendirin.
- 6Vanilyalı Pastacı Kreması için: Sütü bir tencereye alıp içerisine vanilyayı ekleyip ısıtın. Toz vanilya yerine 1 adet vanilya çubuğu da kullanabilirsiniz.
- 7Başka bir kapta yumurta sarıları ve toz şekeri iyice çırpıp, nişasta, tuz ve oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyin.
- 8Vanilyalı sütten bir kepçe bu karışıma aktarıp (yumurtalar pişmesin diye) karıştırın ve ısısı dengelendikten sonra karışımı vanilyalı süt karışımına ekleyin. Muhallebi kıvamı alana kadar karıştırarak pişirin. Daha sonra ince bir tepsiye yayıp üzerini streç filmle kapatın, oda sıcaklığına geldikten sonra sıkma torbasına doldurun ve sertleşmesi için buzdolabına kaldırın.
- 9Çikolata Sosu için: Bir tencereye toz şeker ve suyu ekleyip 8-10 dakika pişirin. Ardından süt ile kakaoyu ekleyin. 4-5 dakika tel çırpıcı ile karıştırın. Tencereyi ateşten alıp doğranmış çikolatayı ekleyin, eriyene kadar tel çırpıcı ile karıştırın. Çikolata sosunuz hazır.
- 10Profiterol için hamurların alt kısımlarını delip sıkma torbasındaki vanilyalı kremayı sıkarak içini doldurun. Güzel bir servis tabağına aldıktan sonra üzerine bol çikolata sosu dökerek servis edin 😋
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Ebru Has
Chef
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
60 Dakika
4-6 Kişilik
Yorumlar (8)
Ebru hanım malzemeler sadece hamurun sanırım diğer kreme ve çikolata için malzeme listesi yokmu
Uzman Ebru Has bu yorumu beğendi