- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Pekmezli Un Helvası Tarifi
Tarif
Pekmezli Un Helvası Tarifi
Az malzemeyle çok farklı bir helva tarifi yapabilirsiniz. Pekmezli un helvası tarifi nasıl yapılır? Un helvası tarifi için gerekli malzemeler nelerdir? İşte detaylar...
60 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 18B
- 75
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Nasıl Yapılır?
- 1Unu önceden eleyin. Tereyağını kalın tabanlı bir tencerede eritin. Yağ köpürmeye başlayınca unu ilave edin.
- 2Çok kısık ateşte, tahta kaşıkla devamlı karıştırarak altın sarısı renk alana kadar kavurun.
- 3Ayrı bir tencerede suyla pekmezi birlikte kaynatın. Bu şerbeti kavrulmuş unun üstüne yavaş yavaş dökerek karıştırın.
- 4Şerbetini çekinceye kadar devamlı karıştırın. Ateşten alın. Kapağını kapatıp 1-2 dakika bekletin.
- 5Güzelce karıştırıp tencerenin üzerine bir bez örtün. Onun da üzerine tencerenin kapağını kapatın. Bu şekilde 10-15 dakika demlendirin.
- 6Helvayı 2 çorba kaşığı arasına alarak kaşık kaşık servis tabağına alın. Dilerseniz yerken üzerine ceviz serpebilirsiniz.
Püf Noktası
*Pekmez ne kadar kaliteli ve lezzetliyse bu tarif o kadar lezziz olacaktır.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
4.3
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?