Kısık Ateş
Tarif

Pekmezli Un Helvası Tarifi

Az malzemeyle çok farklı bir helva tarifi yapabilirsiniz. Pekmezli un helvası tarifi nasıl yapılır? Un helvası tarifi için gerekli malzemeler nelerdir? İşte detaylar...
60 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 18B
  • 75
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
280 g un
200 g Pınar Tereyağı
Pınar
360 ml su
220 g pekmez

Nasıl Yapılır?

  • Unu önceden eleyin. Tereyağını kalın tabanlı bir tencerede eritin. Yağ köpürmeye başlayınca unu ilave edin.
  • Çok kısık ateşte, tahta kaşıkla devamlı karıştırarak altın sarısı renk alana kadar kavurun.
  • Ayrı bir tencerede suyla pekmezi birlikte kaynatın. Bu şerbeti kavrulmuş unun üstüne yavaş yavaş dökerek karıştırın.
  • Şerbetini çekinceye kadar devamlı karıştırın. Ateşten alın. Kapağını kapatıp 1-2 dakika bekletin.
  • Güzelce karıştırıp tencerenin üzerine bir bez örtün. Onun da üzerine tencerenin kapağını kapatın. Bu şekilde 10-15 dakika demlendirin.
  • Helvayı 2 çorba kaşığı arasına alarak kaşık kaşık servis tabağına alın. Dilerseniz yerken üzerine ceviz serpebilirsiniz.

Püf Noktası

*Pekmez ne kadar kaliteli ve lezzetliyse bu tarif o kadar lezziz olacaktır.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
4.3
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Çikolatalı Milföy Burma Tarifi
approved
20B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Dondurmalı Makaron Tarifi
65 Dakika
4-6 Kişilik
15B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
İrmik Helvası Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
235B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Yasin BOSNALI
· 19.05.2020

Yarım ölçüler ile yaptım. Bir sonrakinde pekmez oranını artıracağım. Lezzeti güzel tarif için teşekkürler😊

Uzman Oytun Dağlı bu yorumu beğendi
Zeynep Zeynep
· 19.10.2020

Ellerinize sağlık. Helvanın içine tahin eklemek istersem ne kadar eklemeliyim? Cevabınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Uzman Oytun Dağlı bu yorumu beğendi