- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Dondurmalı Makaron Tarifi
Tarif
Dondurmalı Makaron Tarifi
Dondurmayla makaronun eşsiz uyumu!!! Makaron tarifi nasıl yapılır?
65 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 15B
- 139
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet yumurta akı
1 tutam tuz
55 g toz şeker
210 g pudra şekeri
100 g badem unu
15 g kakao
arası için dondurma
Nasıl Yapılır?
- 1Fırınınızı 140°C (fansız) olarak ısıtmaya başlayın.
- 2Cam bir kasede yumurta aklarını bir tutam tuzla çırpın, kabarmaya başlayınca toz şekeri ilave edin ve kar gibi olana kadar çırpmaya devam edin. Dikkat (kıvamını çok fazla da katı yapmayın)!
- 3Pudra şekeri, badem unu ve kakaoyu ayrı bir kapta güzelce karıştırın. İnce elekten geçirin, gerekirse robottan çekin.
- 4Kabartılmış yumurta aklarına badem unlu karışımı spatula ile güzelce yedirin. (fold tekniği)
- 5Bu karışımı bir sıkma torbasına alın. Torbanın ucunu kesin.
- 6Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yuvarlak ve aralarında boşluk kalacak şekilde sıkın.
- 730 dk. kadar makaronların üzerinin kabuk bağlamasını bekleyin. Daha sonra önceden ısıtılmış 140°C fırında 15-20 dakika pişirin.
- 8Tamamen soğuyan makaronların arasına istediğiniz dondurma çeşidinden koyup sandviç şeklinde kapatın.
- 9Dilerseniz kenarlarını fındık, fıstık, mavi haşhaş, Hindistan cevizi vs. bulayıp servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Yumurta aklarının bayat olması çok daha güzel sonuç almanızı sağlar. Bunun için 2 gün öncesinden yumurta aklarını bir kâseye ayırın ve oda sıcaklığında bekletin.
*Makaronlarınızın arasına dilediğiniz dondurma çeşidi kullanabilirsiniz.
*Makaronlarınıza renk vermek için gıda boyası kullanabilirsiniz.
*Fold etmek; havalandırarak ve yavaş yavaş karıştırma gerektiren durumlarda kullanılır. Havalı olan bir karışıma, örneğin çırpılmış bir kremaya veya çırpılmış yumurta beyazına, daha ağır bir karışımı havasını söndürmeden karıştırma yöntemidir.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?