- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Renkli Donut Tarifi
Tarif
Renkli Donut Tarifi
Şef Muhsin Ertürk’den 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına özel rengarenk donut tarifi.
60 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Derin yağda kızartma
Paylaş
- 21B
- 158
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
28 g kuru maya
50 g toz şeker
2 g tuz
30 ml su
50 g sıvı yağ
10 g vanilya
1 adet yumurta
500 g un
Arası için:
vanilyalı puding
Nasıl Yapılır?
- 1Bir yoğurma kabına ılık süt, maya ve şekeri ilave edin, mayayı çözündürünceye kadar karıştırın.
- 2Un hariç geriye kalan tüm malzemeleri ekleyerek karıştırın.
- 3Unu yavaş yavaş ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin ve minik bezeler yapın. 10-15 dk. bu şekilde mayalandırın.
- 4Mayalanan hamuru merdane yardımıyla bastırarak 2 cm kalınlığında yuvarlak şekilde açın. Orta kısmını bir kalıp ile keserek çıkarın.
- 5Bu şekilde 20 dakika daha mayalandırın. Daha sonra orta-kısık ateşte kızdırılmış derin yağda sık sık çevirerek pişirin.
- 6Hamur piştikten sonra dinlendirin ve yatay olarak tam ortadan ikiye bölün. Arasına vanilyalı puding veya pastacı kreması ekleyebilirsiniz.
- 7Üst kapağını çikolata kreması, nutella, pembe glazür gibi evde bulunan benzer malzemelere bandırın ve üzerini kapatın.
- 8Renkli çikolata vb. malzemeler ile süsleyerek servis yapın.
Püf Noktası
*Hamur cıvık kalırsa un oranını artırabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
3 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?