- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Çikolatalı Samosa Tarifi
Tarif
Çikolatalı Samosa Tarifi
Hindistan'ın nefis, dışı çıtır, içi yumuşacık tariflerinden Çikolatalı Samosa nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 15B
- 102
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 g toz şeker
2 adet yumurta
20 g un
100 g toz Hindistan cevizi
30 g Callebaut 811 bitter çikolata
20 g Cocoa Barry Extra Brute Toz Kakao
10 yaprak baklava hamuru yufkası
2 adet muz
30 g pudra şekeri
Nasıl Yapılır?
- 1Derin bir kabın içerisinde oda sıcaklığında beklettiğiniz 100 g tereyağı ve toz şekeri karıştırın.
- 2Yumurtaları tek tek ilave edip karışıma yedirin.
- 3Un ve toz Hindistan cevizini ilave edip karıştırın.
- 4Sırasıyla eritilen bitter çikolatayı ve toz kakaoyu ekleyin, iç malzemeniz hazır!
- 5Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın.
- 6Baklava hamuru yufkalarınızı dilediğiniz genişliğe ayarlayarak şeritler halinde kesin. Ben mini samosalar hazırlamak istediğim için 6 cm genişliğinde ayarladım.
- 750 g tereyağını eritin. Yufkalarınızı fırça yardımı ile eritilen tereyağı ile yağlayın.
- 8Muzları dilimleyin.
- 9Yufkanıza hazırladığınız iç malzeme ve bir dilim muz yerleştirerek muska böreği kapatır gibi kapatın.
- 10Uçların açık kalmamasına dikkat etmelisiniz. Aksi takdirde dolgu malzemesi pişerken yufkaların içerisinden akabilir.
- 11Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin ve üzerlerine bolca pudra şekeri serpin.
- 12Önceden ısıtılan fırında 10 dakika pişirin.
- 13Servis yaparken üzerlerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Yeşim Erol
Barry Callebaut Turkey - Head of Chocolate Academy
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
70 Dakika
4-6 Kişilik
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.