- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Hurmalı Makaron Tarifi
Tarif
Hurmalı Makaron Tarifi
Makaron tarifi: Hurmalı makaron tarifi nasıl yapılır? Tam kıvamında makaron nasıl yapılır? Bademli hurmalı makaron tarifi yapmanın püf noktaları nelerdir?
70 Dakika
4-6 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 11B
- 68
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g kabuksuz çiğ badem
300 g pudra şekeri
95 g yumurta beyazı
80 ml su
300 g toz şeker
120 g yumurta beyazı
gıda boyası
İç Dolgusu için:
400 g beyaz çikolata
200 g hurma
Nasıl Yapılır?
- 1Kabuksuz çiğ badem ve pudra şekerini mutfak robotundan çekin. 95 gr yumurta beyazı ile karıştırıp bekletin.
- 2Su ve 300 gr toz şekeri 118°C’de kaynatın.
- 3120 gr yumurta beyazını mikserde köpük gibi olana kadar çırpın. Şekerli suyu içine yavaşça ekleyip 5 dakika daha çırpın. Bu karışımı gıda boyası ile renklendirin. Bademli karışıma 3 seferde ekleyip karıştırın.
- 4Karışımı sıkma torbasına alın. Fırın tepsinize yağlı kağıt serin ve makaron harcınızı aralıklı olarak 4 cm çapında olacak şekilde yağlı kağıt üzerine sıkın.
- 5Önceden ısıtılmış 140°C fırında 12 dakika pişirin.
- 6Dolgu kreması için: kremayı tencereye alıp ısıtın ve ocaktan alın. Beyaz çikolatayı ekleyip iyice karıştırın.
- 7Tereyağını ekleyip mikserle birkaç dakika çırpıp soğutun.
- 8Hurmaların çekirdeklerini çıkartın ve mutfak robotunda püre haline gelene kadar çekin. İyice ezip kremalı karışıma ilave edin.
- 9Hazır olan dolgu kremasını sıkma torbasına ekleyin. İki parça makaron arasına bir miktar dolgu kremasından sıkıp birbirine yapıştırın. Dilediğiniz gibi servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.