- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Mekik Köfte Tarifi
Paylaş
- 17B
- 91
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 g haşlanmış nohut
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 demet maydanoz
20 g ince bulgur
500 g kıyma
50 g un
3 g karbonat
10 g tuz, karabiber
5 g kimyon
10 g pul biber
Nasıl Yapılır?
- 1Haşlanmış nohutları ezin. Soğanı rendeleyin. Sarımsakların 2 dişini dövün. Maydanozu ince ince kıyın.
- 2Kıymayı, soğanı, dövülmüş sarımsağı, ince bulguru, nohutu, unu, karbonatı, maydanozları ve pul biber dışındaki baharatları bir kapta yoğurun ve köfte harcını hazırlayın.
- 3Streç filmi yayın. Köfte harcını içerisine sararak rulo haline getirin. Ruloyu 5 cm genişliğinde olacak şekilde sarın. 10 dk. bu şekilde buzdolabında dinlendirin.
- 4Dolaptan çıkardıktan sonra ruloyu açın bıçakla 2 cm’lik parçalara kesin. Her bir parçayı avucunuzun içinde ileri geri yuvarlayarak mekik şeklinde uzun köfteler hazırlayın.
- 5Tereyağın yarısını bir tavada eritin. Yağ kızınca köfteleri ilave edip, her tarafları eşitçe renk alıncaya kadar kızartın. Kızaran köfteleri yağdan alarak kağıt havlu serilmiş bir tabağa çıkartın
- 6Yoğurdu kalan 1 diş sarımsakla çırparak karıştırın.
- 7Kalan tereyağını bir tavada pul biber ile kızdırın.
- 8Köfteleri servis tabağına aktarıp üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün ve biberli yağı gezdirerek servis yapın.