Kısık Ateş
Tarif

Mekik Köfte Tarifi

Nefis soslu mekik Köfte tarifi nasıl yapılır? Köfte harcı için gerekli malzemeler nelerdir? Mekik köfte yapmanın püf noktaları nelerdir?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tava
approved
Bu tarif Kısık Ateş tarafından onaylanmıştır.
Mekik Köfte Tarifi
approved
Paylaş
  • 17B
  • 91
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 g haşlanmış nohut
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
1 demet maydanoz
20 g ince bulgur
500 g kıyma
50 g un
3 g karbonat
10 g tuz, karabiber
5 g kimyon
10 g pul biber
125 g Pınar Tereyağı
Pınar
500 g Pınar Yoğurt
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Haşlanmış nohutları ezin. Soğanı rendeleyin. Sarımsakların 2 dişini dövün. Maydanozu ince ince kıyın.
  • Kıymayı, soğanı, dövülmüş sarımsağı, ince bulguru, nohutu, unu, karbonatı, maydanozları ve pul biber dışındaki baharatları bir kapta yoğurun ve köfte harcını hazırlayın.
  • Streç filmi yayın. Köfte harcını içerisine sararak rulo haline getirin. Ruloyu 5 cm genişliğinde olacak şekilde sarın. 10 dk. bu şekilde buzdolabında dinlendirin.
  • Dolaptan çıkardıktan sonra ruloyu açın bıçakla 2 cm’lik parçalara kesin. Her bir parçayı avucunuzun içinde ileri geri yuvarlayarak mekik şeklinde uzun köfteler hazırlayın.
  • Tereyağın yarısını bir tavada eritin. Yağ kızınca köfteleri ilave edip, her tarafları eşitçe renk alıncaya kadar kızartın. Kızaran köfteleri yağdan alarak kağıt havlu serilmiş bir tabağa çıkartın
  • Yoğurdu kalan 1 diş sarımsakla çırparak karıştırın.
  • Kalan tereyağını bir tavada pul biber ile kızdırın.
  • Köfteleri servis tabağına aktarıp üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün ve biberli yağı gezdirerek servis yapın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Berke Sazak
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kırmızı Et Tarifleri

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Arpa Şehriyeli Kuzu İncik Tarifi
32B Görüntüleme
Levent Demirçakmak
Levent Demirçakmak
Gelişim Üniversitesi - Öğretim Görevlisi
Kereviz Püreli Kuzu İncik Tarifi
19B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Fıstık Soslu Bonfile Tarifi
50 Dakika
2-4 Kişilik
22B Görüntüleme

Yorumlar (1)

Hatice Şaşmaz
· 24.08.2021

bu tarifin bir benzeri denemek isteyenlere https://tinyurl.com/sfxd88ad

Uzman Berke Sazak bu yorumu beğendi