- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Kereviz Püreli Kuzu İncik Tarifi
Tarif
Kereviz Püreli Kuzu İncik Tarifi
Özel misafirler için kuzu incik tarifi...
120 Dakika
1 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 19B
- 57
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
50 g un
100 ml ayçiçek yağı
1 dal kereviz sapı
1 adet soğan
2 diş sarımsak
4 adet tane karabiber
1 adet defne yaprağı
2 adet arpacık soğan
1 adet cherry domates
2 dal taze kekik
350 g kuzu incik
1 adet kereviz
2 adet havuç
1 adet patates
Nasıl Yapılır?
- 1Etin her tarafı una bulanır. Unsuz hiçbir noktası kalmamalıdır.
- 2Tavada ısıtılmış sıvı yağında unlanmış kuzu inciğin her tarafı kızartılır.
- 3Bir tencere ya da tepsiye küçük küçük doğranmış soğan, soyulmuş arpacık soğan ve sarımsak, bir dal taze kekik, kereviz sapı, kalem şeritler halinde doğranmış havuç, defne yaprağı, tane karabiberler dizilir. Üzerine biraz tuz serpilir.
- 4Yarım parmak kalınlığında su koyulur. Kuzu incik bu sebze ve baharatların üzerine yerleştirilir.
- 5hava almayacak şekilde önce streç sonra folyo ile üzeri kapatılır.
- 6Önceden ısıtılmış 180°C fırında 100-110 dakika pişirilir.
- 7Diğer bir tarafta soyulmuş ve küçük küçük doğranmış kereviz, patates ve havuç bir tencereye alınır.
- 8Üzerine gelecek, yani sebzeleri pişirecek kadar su ilave edilir ve sebzeler pişirilir.
- 9Piştikten sonra püre haline getirilir. Süt, tuz, karabiber ve kırmızı toz biber ile lezzetlendirilir.
- 10Cherry domates tavada az Pınar Tereyağı ile şöyle bir çevrilir.
- 11Fırında kuzu incik çıkarılır. Havuç, sarımsak, arpacık soğan ve tepsi dibinde kalan su bir kenara alınır.
- 12Sebze püresi üzerine kuzu incik yerleştirilir. Cherry domates, arpacık soğan, sarımsak ve şerit halindeki havuçlar eti kenarına koyulur.
- 13Kenara ayırdığımız etin suyu et ve garnitürlerin üzerinde gezindirilir.
- 14En son taze kekik serpiştirilir ve servis edilir.
Püf Noktası
Eti fırına atacağımız zaman tepsi ya da tencerenin ağzının tamamen kapalı olmasına dikkat etmeliyiz. Kuzu inciği braising pişirme yöntemi ile pişireceğiz.. Yani eti önce mühürleyeceğiz daha sonra kendi suyunda ağzı kapalı bir şekilde fırında pişireceğiz. Yanına da garnitür olarak kereviz püresi vereceğiz. Arzu edilirse püreye tereyağı ve rende kaşar ilavesi de yapılabilir.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Levent Demirçakmak
Gelişim Üniversitesi - Öğretim Görevlisi
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kırmızı Et Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.