Kısık Ateş
Tarif

Arpa Şehriyeli Kuzu İncik Tarifi

Lokum kıvamında kuzu incik tarifi nasıl yapılır? Kuzu incik nasıl pişirilir, püf noktaları nelerdir? Peki, kuzu inciğin enfes eşlikçisi olan arpa şehriye pilavı tarifi nasıl yapılır? Arpa şehriyeli kuzu incik tarifi için videomuzu izlemeyi unutmayın!
90 Dakika
2-4 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tencere, Tava
Paylaş
  • 32B
  • 74
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Kuzu İncik için:
20 ml zeytinyağı
40 g Pınar Tereyağı
Pınar
2 adet orta boy kemikli kuzu incik
50 g kuru soğan
2 diş sarımsak
1/2 adet havuç
1 adet kereviz sapı
1/2 adet yeşil biber
25 g salça
5 g pul biber
2-3 dal taze kekik
1,5 litre su
Arpa Şehriye Pilavı için:
30 g Pınar Tereyağı
Pınar
5-6 adet çeri domates
150 g arpa şehriye
1-1,5 litre sıcak su
tuz&karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Kuzu incikleri, geniş bir tavada zeytinyağı ve tereyağında kızartarak mühürleyin ve kenara alın.
  • Sebzeleri sotelemek için, geniş tencereye zeytinyağı ve tereyağını alın, doğranmış soğan ve sarımsakları kavurmaya başlayın. Havuç, kereviz sapı ve yeşil biberi ilave edip kavurma işlemini sürdürün. Tüm sebzeler sotelendikten sonra salçayı ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.
  • Daha sonra mühürlediğiniz etleri tencereye alın. Pul biber ve taze kekikle lezzetlendirip üzerine suyunu ilave edin ve incikleri yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakın.
  • Bu sırada arpa şehriye pilavını yapmaya başlayabilirsiniz. Öncelikle çeri domatesleri tereyağında kavurup kenara alın. Aynı tencerede arpa şehriyeyi kavurmaya başlayın (gerekirse biraz daha tereyağı ilave edebilirsiniz). Tuz, karabiber, pul biber ve taze kekik ilave edip kavurma işlemini sürdürün.
  • Altın sarısı renk alan arpa şehriyenin üzerine sıcak su ilave ettikten sonra kapağını kapatın, kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • Suyunu çekip, pilavın üzerinde gözenekler (delikler) oluştuğunda ocaktan alın. Üzerine bir havlu peçete sererek kapağı kapalı şekilde 10-15 dk. demlendirin.
  • Servis Önerisi: Güzel bir servis tabağına arpa şehriye pilavını alın, üzerine pişmiş kuzu incikleri yerleştin (tercihen kemiğinden ayırabilirsiniz) ve kavrulmuş çeri domateslerle süsleyip sıcak olarak servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
9 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kırmızı Et Tarifleri

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Yoğurtlu Şiş Kebap Tarifi
40 Dakika
1 Kişilik
25B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Fırında Kök Sebzeli Kuzu Pirzola Tarifi
24B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Alinazik Tarifi
60 Dakika
2-4 Kişilik
129B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.