- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Fırında Kök Sebzeli Kuzu Pirzola Tarifi
Tarif
Fırında Kök Sebzeli Kuzu Pirzola Tarifi
Herkesin damak tadına uyacak nefis bir tarif önerisiyle karşınızdayız! Kök sebzelerle hazırlanan fırında pirzola tarifi nasıl yapılır? Lokum kıvamında fırında pirzola yapmanın püf noktaları nelerdir? Aromatik sebzeler ile, fırında ağır ağır pişen bu etin lezzetine gerçekten hayran kalacaksınız 😊 Haydi gelin, bu pratik ve çok sağlıklı tarifin yapılışına birlikte göz atalım.
50 Dakika
4-6 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 24B
- 83
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
8 kalem kuzu pirzola
5 adet mini havuç
3 adet küçük boy patates
1 adet rezene ve yaprakları
5-6 adet arpacık soğan
4 diş sarımsak
4 adet mini kabak
2'şer adet kırmızı ve yeşil biber
2 adet pancar
4-5 adet defne yaprağı
1 adet çubuk tarçın
5 g tane karabiber
yeteri kadar tuz
20 ml zeytinyağı
Nasıl Yapılır?
- 1Fırını 180°C’ye ayarlayın.
- 2Mini havuç, mini kabak ve pancarları güzelce yıkayıp temizleyin.
- 3Patatesleri ve pancarları iki eşit parçaya bölün.
- 4Arpacık soğan ve sarımsakların kabuklarını soyun.
- 5Rezeneyi ortadan ikiye bölün ve güzelce yapraklarını ayırın. Ayrılan yaprakları en üstte kullanacağız.
- 6Kırmızı ve yeşil biberlerin çekirdeklerini temizleyip ortadan ikiye bölün.
- 732 cm’lik bir fırın kabına yağlı kağıt yerleştirin.
- 8Öncelikle kuzu pirzolaları yerleştirin. Daha sonra tüm malzemeleri fırın kabına gelişi güzel yerleştirin.
- 9Tereyağını küp şeklinde doğrayın ve sebzelerin üzerine bırakın. Rezene yapraklarını yerleştirin.
- 10Defne yaprakları ve çubuk tarçını ekleyip, tuz ve karabiberle lezzetlendirin. Son olarak üzerine zeytinyağı gezdirin.
- 11Önceden ısıttığınız fırında 30-35 dakika kontrollü olarak pişirin. Arada sebzeleri ters düz ederseniz daha güzel kızarmasını sağlamış olursunuz.
- 12Sebzeler güzelce kızarıp etler suyunu bıraktıktan sonra servise hazır demektir. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*Arpacık soğanları sıcak suda bekletirseniz kabukları daha rahat soyulacaktır.
*Aromatik tatlardan hoşlanıyorsanız; defne yaprağı ve çubuk tarçının yanı sıra adaçayı ekleyebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kırmızı Et Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.