Kısık Ateş
Tarif

Yoğurtlu Şiş Kebap Tarifi

Izgarada şiş kebap tarifi nasıl yapılır? Yoğurtlu şiş kebap nasıl yapılır? Pide üstü nefis şiş kebap tarifi yapmanın püf noktaları nelerdir? Detaylar için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
40 Dakika
1 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Izgara
Yoğurtlu Şiş Kebap Tarifi
Paylaş
  • 25B
  • 126
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g kuzu eti
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
5 g kekik
taze çekilmiş karabiber
100 g Pınar Tereyağı
Pınar
pul biber ve kekik
1 adet tırnak pide
50 ml sıcak et suyu
Servis Önerisi:
Pınar Yoğurt
Pınar
kızgın tereyağı

Nasıl Yapılır?

  • Marinasyon için: 2 cm’lik küpler halinde kesilmiş kuzu etlerini bir kaba alın. Üzerine rendelenmiş soğan ve sarımsak suyu dökün. Ardından kekik ve karabiber ekleyip etleri güzelce harmanlayın. 2-3 saat bekletin.
  • Bu esnada ızgarayı veya kömür ateşinizi hazırlayın. Bambu ahşap şişleri bir kabın içine koyup soğuk suda en az yarım saat bekletin.
  • Küçük bir tavada tereyağı eritip az miktarda pul biber ve kekikle lezzetlendirin.
  • Terbiye olan kuzu etlerini bambu şişlere geçirdikten sonra ızgaraya yerleştirin. Üzerine fırça ile eritilmiş tereyağı sürüp, etler nar gibi kızarana kadar pişirin.
  • Tırnak pidenin de üzerini yağladıktan sonra ızgarada kızartın. Küçük lokmalar halinde kesip servis tabağının altına dizin.
  • Pidelerin üzerine sıcak et suyu dökün, şişleri yerleştirin. Yoğurdu tabağın kenarına kaşıkla bolca koyun. Son olarak üzerine kızgın tereyağı gezdirip sıcak olarak servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videomuza Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan ulaşabilirsiniz.
*Tercihen yoğurdu sarımsaklı yapabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
4.2
5 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kırmızı Et Tarifleri

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Fırında Kuzu Pirzola Tarifi
65 Dakika
4-6 Kişilik
35B Görüntüleme
Melih Yıldırım
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
Kirde Kebabı Tarifi
55 Dakika
2-4 Kişilik
30B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Hasanpaşa Köfte Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
51B Görüntüleme

Yorumlar (5)

Hayal Gençoğlu
· 20.03.2021

❤️👌👑

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 21.03.2021

👏👏👩‍🍳😇

meral karaman
· 12.04.2021

Kuzunun hangi eti şefim

Filiz BULUT
· 14.04.2021

Şefim sizi takdirle ve hayranlıkla takip ediyorum.👏👏👏 💐

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 14.04.2021

Çok teşekkürler, sevgiler 💐