- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Yoğurtlu Şiş Kebap Tarifi
Tarif
Yoğurtlu Şiş Kebap Tarifi
Izgarada şiş kebap tarifi nasıl yapılır? Yoğurtlu şiş kebap nasıl yapılır? Pide üstü nefis şiş kebap tarifi yapmanın püf noktaları nelerdir? Detaylar için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
40 Dakika
1 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Izgara
Paylaş
- 25B
- 126
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g kuzu eti
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
5 g kekik
taze çekilmiş karabiber
pul biber ve kekik
1 adet tırnak pide
50 ml sıcak et suyu
Servis Önerisi:
kızgın tereyağı
Nasıl Yapılır?
- 1Marinasyon için: 2 cm’lik küpler halinde kesilmiş kuzu etlerini bir kaba alın. Üzerine rendelenmiş soğan ve sarımsak suyu dökün. Ardından kekik ve karabiber ekleyip etleri güzelce harmanlayın. 2-3 saat bekletin.
- 2Bu esnada ızgarayı veya kömür ateşinizi hazırlayın. Bambu ahşap şişleri bir kabın içine koyup soğuk suda en az yarım saat bekletin.
- 3Küçük bir tavada tereyağı eritip az miktarda pul biber ve kekikle lezzetlendirin.
- 4Terbiye olan kuzu etlerini bambu şişlere geçirdikten sonra ızgaraya yerleştirin. Üzerine fırça ile eritilmiş tereyağı sürüp, etler nar gibi kızarana kadar pişirin.
- 5Tırnak pidenin de üzerini yağladıktan sonra ızgarada kızartın. Küçük lokmalar halinde kesip servis tabağının altına dizin.
- 6Pidelerin üzerine sıcak et suyu dökün, şişleri yerleştirin. Yoğurdu tabağın kenarına kaşıkla bolca koyun. Son olarak üzerine kızgın tereyağı gezdirip sıcak olarak servis edin.
Püf Noktası
*Tarif videomuza Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan ulaşabilirsiniz.
*Tercihen yoğurdu sarımsaklı yapabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
4.2
5 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?