Kısık Ateş
Tarif

Hasanpaşa Köfte Tarifi

Patates püreli Hasanpaşa Köfte tarifi nasıl yapılır? Orijinal Hasanpaşa köfte yapmanın püf noktaları nelerdir?
45 Dakika
4-6 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tencere, Fırın
Hasanpaşa Köfte Tarifi
Paylaş
  • 51B
  • 216
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1/2 kg kıyma (kuzu ve dana karışık)
2 adet rende soğan
1 adet yumurta
40 g galeta unu veya bayat ekmek kırıntısı
8 g tuz
5 g karabiber
Patates Püresi için:
3-4 adet patates
25 g Pınar Tereyağı
Pınar
200 ml Pınar Süt
Pınar
tuz&akbiber
1 tutam muskat rendesi
Salçalı Sos için:
20 g Pınar Tereyağı
Pınar
50 g domates salçası
400 ml su
tuz ve karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Köfte harcı için: Derin bir kapta kıyma, rende soğan, yumurta, galeta unu, tuz ve karabiberi on dakika boyunca güzelce yoğurun. Dilerseniz bu aşamada az miktarda yenibahar ekleyebilirsiniz. Vaktiniz varsa biraz buzdolabında dinlendirin.
  • Bir fırın tepsisini tereyağı parçaları ile yağlayın. Yoğurduğunuz köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın, havuz şekli verin ve tepsiye yerleştirin.
  • Köftelerin üzerine birer parça tereyağı koyun, önceden ısıtılmış 185 derece fırında 15 dk. pişirin
  • Patates Püresi için: Kabuğu soyulmuş patatesleri iri parçalar halinde doğrayın ve haşlayın. Haşlanan patatesleri süzün ve bir kaba alın. Üzerine tereyağı, süt, tuz, akbiber ve muskat rendesi ekleyip bir ezici yardımıyla püre haline getirin.
  • Hazır olan püreyi, pişmiş köftelerin ortalarına kaşıkla veya tırtıklı bir uç taktığınız sıkma torbası yardımı ile koyun.
  • Salçalı sosu için: Bir sos tenceresinde tereyağı ve salçayı kavurun. Salçanın çiğ kokusu geçtiğinde üzerine su ekleyerek, bir sos kıvamına gelene kadar kaynatın. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirdikten sonra ocaktan alın.
  • Tepsiye salçalı kaynar suyu ilave edin ve tekrar fırına sürün. Pürelerin üzeri kızarıncaya kadar ortalama 5-10 dk. pişirin.
  • Maydanoz yapraklarıyla süsleyerek, sıcak olarak servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videomuza Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
5 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kırmızı Et Tarifleri

Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
Kurutulmuş Boşnak Eti Tarifi
19B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Pratik Krema Soslu Lokum Köfte Tarifi
19B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Tas Kebabı Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
22B Görüntüleme

Yorumlar (4)

Hayal Gençoğlu
· 29.12.2020

👌🌹❤️

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 29.12.2020

👍😅

Yıldız Zini
· 12.06.2022

Etlerin içine ilk pişirilmeden sonra haşlanmış havuç ve konserve mısır koyup üzerine öyle patates püresi koysak olur mu? Yani bu şekilde zenginleştirebilir miyiz?

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 14.06.2022

Merhaba, evet bu şekilde zenginleştirebilirsiniz. Ellerinize sağlık 😊👍👍