Kısık Ateş
Tarif

Kurutulmuş Boşnak Eti Tarifi

Boşnak usulü az kurutulmuş dana eti nasıl yapılır?
60 Dakika
1 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Kurutma
Kurutulmuş Boşnak Eti Tarifi
Paylaş
  • 19B
  • 78
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
5 g kişniş tohumu
5 g dereotu tohumu
5 g fesleğen tohumu
5 g tane kırmızı biber
200 g tuz
100 g toz şeker
200 g dana antrikot
5 adet tütsülemek için kuru defne yaprağı

Nasıl Yapılır?

  • Bütün tane tohumları tavada yüksek ısıda roast ediyoruz. Bu işlemde tamamen kontrollü olmamız gerekmektedir. Fazla roast etmemiz yakmamıza sebep olabilir. Çıtırdama sesleri ve kokusunda değişiklik fark ettiğiniz vakit ocaktan alıp soğutuyoruz.
  • Ardından roast ettiğimiz ürünleri mixer ile toz haline getiriyoruz. Tuz ve toz şekeri bu karışıma ekleyerek kür dediğimiz ürünümüzü elde ediyoruz.
  • Dana antrikot etin her tarafını iyice ovalayarak bu kürümüzü yediriyoruz. Daha hızlı olgunlaşmasını isterseniz kürdan ile delikler açabilirsiniz. Her tarafına iyice yedirdikten sonra +4 derece dolapta üzerine ağırlık koyarak 3 gün dinlenmeye bırakıyoruz.
  • Bu süreçte kür, eti pişirmeye başlayacaktır ve buna istinaden ette su kaybı yaşanacaktır. Onun için dolapta altına bir tepsi koymanız yere akmamasını sağlayacaktır.
  • 3 günün ardından üzerindeki ağırlığı alıp 1 hafta bu sürece devam ediyoruz. Süreci ne kadar uzun tutarsanız etin olgunlaşması daha fazla olacaktır. Bu süreci de geçirdikten sonra etin üzerindeki kürü yıkayarak temizliyoruz.
  • Sonraki sürecimiz tütsülemek. Ben defne yaprağı kullanıyorum, farklı ürünler örneğin biberiye, kekik, ağaç talaşları gibi ürünler ile de farklı aromalar katabilirsiniz. Tütsü makinanız var ise onunla, konveksiyonel fırınınız var ise 30 derece sabit ısıda fan açık pozisyonda köz yaparak 1 saatte bu işlemi tamamlayabilirsiniz.
  • Tütsüleme sonrası etinizi dolapta saklayarak istediğiniz şekilde keserek kullanabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kırmızı Et Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Patlıcanlı Doruk Kebap Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
17B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Şişte Patlıcan Kebabı Tarifi
78B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Et Terbiyesi Nasıl Yapılır?
25B Görüntüleme

Yorumlar (2)

TuğçeAlemdar
· 18.07.2020

Sunum çok güzel

Uzman Kemal Can Yurttaş bu yorumu beğendi
Kemal Can Yurttaş
· 20.07.2020

Teşekkür ederim! 😊