- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Kurutulmuş Boşnak Eti Tarifi
Tarif
Kurutulmuş Boşnak Eti Tarifi
Boşnak usulü az kurutulmuş dana eti nasıl yapılır?
60 Dakika
1 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Kurutma
Paylaş
- 18B
- 78
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
5 g kişniş tohumu
5 g dereotu tohumu
5 g fesleğen tohumu
5 g tane kırmızı biber
200 g tuz
100 g toz şeker
200 g dana antrikot
5 adet tütsülemek için kuru defne yaprağı
Nasıl Yapılır?
- 1Bütün tane tohumları tavada yüksek ısıda roast ediyoruz. Bu işlemde tamamen kontrollü olmamız gerekmektedir. Fazla roast etmemiz yakmamıza sebep olabilir. Çıtırdama sesleri ve kokusunda değişiklik fark ettiğiniz vakit ocaktan alıp soğutuyoruz.
- 2Ardından roast ettiğimiz ürünleri mixer ile toz haline getiriyoruz. Tuz ve toz şekeri bu karışıma ekleyerek kür dediğimiz ürünümüzü elde ediyoruz.
- 3Dana antrikot etin her tarafını iyice ovalayarak bu kürümüzü yediriyoruz. Daha hızlı olgunlaşmasını isterseniz kürdan ile delikler açabilirsiniz. Her tarafına iyice yedirdikten sonra +4 derece dolapta üzerine ağırlık koyarak 3 gün dinlenmeye bırakıyoruz.
- 4Bu süreçte kür, eti pişirmeye başlayacaktır ve buna istinaden ette su kaybı yaşanacaktır. Onun için dolapta altına bir tepsi koymanız yere akmamasını sağlayacaktır.
- 53 günün ardından üzerindeki ağırlığı alıp 1 hafta bu sürece devam ediyoruz. Süreci ne kadar uzun tutarsanız etin olgunlaşması daha fazla olacaktır. Bu süreci de geçirdikten sonra etin üzerindeki kürü yıkayarak temizliyoruz.
- 6Sonraki sürecimiz tütsülemek. Ben defne yaprağı kullanıyorum, farklı ürünler örneğin biberiye, kekik, ağaç talaşları gibi ürünler ile de farklı aromalar katabilirsiniz. Tütsü makinanız var ise onunla, konveksiyonel fırınınız var ise 30 derece sabit ısıda fan açık pozisyonda köz yaparak 1 saatte bu işlemi tamamlayabilirsiniz.
- 7Tütsüleme sonrası etinizi dolapta saklayarak istediğiniz şekilde keserek kullanabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kırmızı Et Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
60 Dakika
2-4 Kişilik