- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Şişte Patlıcan Kebabı Tarifi
Tarif
Şişte Patlıcan Kebabı Tarifi
Atıksız Mutfak, Sürdürülebilir Gıda konseptinin yeni bölümüyle karşınızdayım! Bu ayın ürünü Taze Patlıcan! Antep usulü mangalda patlıcan kebabı tarifi nasıl yapılır? Şişte patlıcan kebabı yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte damak çatlatan lezzetiyle şişte patlıcan kebabı tarifinin detayları…
60 Dakika
4-6 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Izgara
Paylaş
- 78B
- 61
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g zırhtan geçirilmiş kıyma, %25 yağlı
20 g tuz
1 kg kemer patlıcan
3-4 adet domates
3-4 adet Antep biberi
Nasıl Yapılır?
- 1Bir karıştırma kabına kıymanızı alın. Tuzu ekleyip yaklaşık 5 dk. güzelce yoğurun. Yoğrulan kıymayı buzdolabında 30 dk. dinlendirin.
- 2Patlıcanların sap kısımlarını kesin. Daha sonra kabuğunu soymadan, uzunluğuna göre 3-4 eşit parçaya bölün.
- 3Patlıcan parçalarından birini tam ortasından şişe geçirin. Ardından, dinlenen kıymadan bir parça alıp hafif bastırarak nazik hareketlerle şişe takın. Şişin uzunluğuna göre, uçlarında patlıcanlar yer alacak şekilde sıralı olarak dizin.
- 4Farklı şişlere de üçe dörde bölünmüş domates ve biberleri geçirin.
- 5Önceden hazırlanmış mangal ateşinin üstüne ızgara koymadan, doğrudan közün üstünde kalacakları şekilde, şişleri yerleştirin. Bir yüzün tamamen piştiğinden emin olduktan sonra diğer yüzünü çevirerek kebabınızı pişirin.
- 6Pişen patlıcan kebaplarını bir tepsiye alıp, üstünü kapatıp 5-10 dk. terletmeye bırakın. Bu esnada domates ve biber şişlerini mangalda pişirin.
- 7Hazır olan patlıcan kebabını; közlenmiş domates, biber, tercihen sumaklı soğan ve lavaş eşliğinde sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
*Bu tarifte et ve patlıcan ayrı, domates ve biberler ayrı ayrı şişlere dizilir ve ayrı ayrı pişirilir. Sonra hepsi bir arada tepside terletilerek, dürüm olarak yenir.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
4.8
5 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?