- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Dana Yanak Tarifi
Tarif
Dana Yanak Tarifi
Fazla lezzet içeren tariflerde bugün! 😊 Ekşi kremalı patates graten eşliğinde dana yanak...
75 Dakika
2 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 40B
- 59
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet dana yanak
deniz tuzu
ince çekilmiş tane karabiber
10 ml zeytinyağı
1 adet havuç
1 adet kuru soğan
1 adet kereviz sapı
100 g domates salçası
100 ml kırmızı şarap
3 l sıcak et suyu
Patates Graten için:
2 diş ezilmiş sarımsak
1/4 demet kıyılmış maydanoz
5 g ançuez
tuz&karabiber
500 g patates
Nasıl Yapılır?
- 1Dana yanağı deniz tuzu, ince çekilmiş tane karabiber ve zeytinyağı ile marine edin. Ardından ocakta yüksek ısıda mühürleyin.
- 2Gelişigüzel doğranan havuç, kuru soğan, kereviz ve pırasayı ayrı bir tavada soteleyin. Domates salçasını da ekleyerek karıştırın.
- 3Salçanın kokusu çıktığında kırmızı şarabı ekleyin ve çektirin.
- 4Daha sonra sıcak et suyunu ilave edin. Hazırladığınız pişirme karışımını geniş bir tepsiye alarak dana yanağı yerleştirin.
- 5Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 3-4 saat kadar pişirin.
- 6Patates Graten için; Fırını 180°C'ye ayarlayın. Pişirme kabını sıvı yağ ile hafifçe yağlayın.
- 7Bir karıştırma kabında krema, sarımsak, maydanoz ve ançüezi harmanlayın. Tuz ve karabiberini istediğiniz ölçüde ekleyin.
- 8İnce dilimlenmiş patatesleri krema karışımıyla karıştırın. Pişirme kabına karışımı yayarak dökün. Üzerine peynir rendesini gezdirin.
- 9Folyo ile üzerini kapatın ve 50 dk fırınlayın. Daha sonra üzeri açık şekilde 15 dk daha fırınlayın.
- 10Pişen dana yanağı bir servis tabağına alın. Yanına dililm halinde patates graten koyun ve sıcak olarak servis yapın.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kırmızı Et Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.