- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Sac İçi Dana Tarifi
Tarif
Sac İçi Dana Tarifi
Sunumu ve iştah kabartan kokusu ile et yemeklerinin en çok beğenilen halini sizlere sunuyorum. Sac kavurma tarifi tüm et sevenlere gelsin! Afiyet olsun.
60 Dakika
2 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tava
Paylaş
- 13B
- 99
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g dana bonfile
1 adet kuru soğan
5 adet mantar
2 adet domates
6 adet cherry domates
2 adet patates
1 adet patlıcan
1 adet dolmalık biber
1 adet kırmızı kapya biber
2 adet sivri biber
1 adet kırmızı soğan
2 adet lavaş
5 g sumak
tuz ve karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Bir tavada tereyağını eritin, jülyen doğranan soğanları sotelemeye başlayın, az miktarda zerdeçal ekleyin.
- 2Ardından küp doğranan dana bonfile, mantar ve domatesleri ilave edin.
- 3Diğer sebzeleri (doğranmış patlıcan, patates) fritöz veya yağ dolu derin bir tencerede kızartın, kızaran sebzeleri baharatlarla tatlandırın.
- 4Sivri biber, kırmızı biber, dolmalık biber ve cherry domatesleri közleyin.
- 5Altı yanan sac tavasının ortasına mantarlı domatesli dana etini koyun. Kenarlarına fritözde kızartılan sebzeleri, közlenen sebzeleri ve lavaşları yerleştirin.
- 6İlave olarak yeşillik ve sumakla yoğurulmuş kırmızı soğanları ekleyin.
- 7Sıcak olarak servis edin.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Kırmızı Et Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.