Kısık Ateş
Tarif

Sac İçi Dana Tarifi

Sunumu ve iştah kabartan kokusu ile et yemeklerinin en çok beğenilen halini sizlere sunuyorum. Sac kavurma tarifi tüm et sevenlere gelsin! Afiyet olsun.
60 Dakika
2 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tava
Sac İçi Dana Tarifi
Paylaş
  • 13B
  • 99
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 g dana bonfile
1 adet kuru soğan
5 adet mantar
2 adet domates
6 adet cherry domates
2 adet patates
1 adet patlıcan
1 adet dolmalık biber
1 adet kırmızı kapya biber
2 adet sivri biber
1 adet kırmızı soğan
2 adet lavaş
5 g sumak
tuz ve karabiber
70 g Pınar Tereyağı
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Bir tavada tereyağını eritin, jülyen doğranan soğanları sotelemeye başlayın, az miktarda zerdeçal ekleyin.
  • Ardından küp doğranan dana bonfile, mantar ve domatesleri ilave edin.
  • Diğer sebzeleri (doğranmış patlıcan, patates) fritöz veya yağ dolu derin bir tencerede kızartın, kızaran sebzeleri baharatlarla tatlandırın.
  • Sivri biber, kırmızı biber, dolmalık biber ve cherry domatesleri közleyin.
  • Altı yanan sac tavasının ortasına mantarlı domatesli dana etini koyun. Kenarlarına fritözde kızartılan sebzeleri, közlenen sebzeleri ve lavaşları yerleştirin.
  • İlave olarak yeşillik ve sumakla yoğurulmuş kırmızı soğanları ekleyin.
  • Sıcak olarak servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kırmızı Et Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Çemenli Dana Madalyon Tarifi
37B Görüntüleme
Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
Dana Strogonof Tarifi
45 Dakika
1 Kişilik
24B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Şişte Patlıcan Kebabı Tarifi
78B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.